Spektakelman Gaël Monfils komt naar Antwerpen

17th Juli 2018

Spektakelman Gaël Monfils komt naar Antwerpen

Gaël Monfils, het Franse showtalent dat op Wimbledon nog de vierde ronde haalde, heeft zijn deelname aan de European Open bevestigd. Vorig jaar kon Monfils er omwille van een blessure niet bijzijn, maar dit seizoen tekent de 31-jarige Fransman dus wel present.

Monfils is al jaar en dag een vaste waarde in de top 50 van het mannentennis en prijkte in 2016 zelfs op een knappe zesde plaats. Daarnaast is hij vooral geliefd voor zijn spektakelrijke tennis dat hij graag tentoonspreidt. Duiken, tweeners, trick shots, … hij kan het allemaal, en zal dat in oktober dus ook in Antwerpen komen tonen.

Monfils, die voor de eerste keer in België zal spelen, is alvast enthousiast: “Het is altijd goed om na een lange trip in Azië terug te kunnen komen naar Europa. Ik hoop dat ik de European Open kan bijschrijven op mijn palmares.”

Zo komt Monfils naar het thuistoernooi van David Goffin, waar ze elkaar dus mogelijk opnieuw tegen het lijf lopen. Hun memorabele laatste ontmoeting dateert van afgelopen Roland Garros. Daarin bleek Goffin in een zenuwslopende vijfsetter nipt de sterkste.

Pin It on Pinterest