Eerste wedstrijden hoofdtabel afgewerkt, qualifiers bekend

15th oktober 2018

Eerste wedstrijden hoofdtabel afgewerkt, qualifiers bekend

Vandaag werden de laatste vier kwalificatiewedstrijden van de European Open afgewerkt én de eerste wedstrijden van de hoofdtabel gespeeld. Het toernooi is nu echt helemaal van start gegaan en het publiek zakte alvast in grote getale af naar de Lotto Arena.

Het zijn Tallon Griekspoor (ATP-213), Ilya Ivashka (ATP-97), Sergiy Stakhovsky (ATP-150) en Marcel Granollers (ATP-95) die zich konden verzekeren van een ticket voor de hoofdtabel.

Op die hoofdtabel plaatste Vasek Pospisil (ATP-79) zich alvast voor de tweede ronde door de Argentijn Leonardo Mayer (ATP-53) met 6-3 en 7-5 huiswaarts te spelen. De 37-jarige Feliciano Lopez (ATP-70) verraste op zijn beurt door Next Gen talent Frances Tiafoe (ATP-45) in twee sets te verslaan. Het publiek, dat het talent van de Spanjaard nog steeds wist te smaken, zag zo een eerste reekshoofd sneuvelen. Tenslotte plaatsten ook de Tsjech Jiri Vesely (ATP-93) en Mackenzie McDonald (ATP-84) zich voor de tweede ronde.

Ook de eerste dubbelaars kwamen vandaag in actie. De derde reekshoofden uit Nederland, Robin Haase (ATP D-33) en Matwe Middelkoop (ATP D-34), haalden het na een ware thriller van Diego Schwartzman (ATP D-101) en Guido Pella (ATP D-136): 6-7 (5), 7-6 (5) en 13-11.

Tenslotte was het vandaag Senior en School Day. Alle senioren konden genieten van een korting op hun toegangsticket. Verschillende Antwerpse scholen waren ook aanwezig. Zij werkten de voorbije weken rond het thema tennis en brachten onder andere een bezoek aan het toernooi.

Super Tuesday

Op dinsdag 16 oktober is het Super Tuesday op de European Open en staat de wedstrijd van Ruben Bemelmans (ATP-110) op het programma (tweede wedstrijd na 18u30). De Limburger is de enige Belg op de hoofdtabel en haalde vorig jaar nog de halve finale op de European Open. Hij zal het meteen opnemen tegen het Franse zesde reekshoofd, Gaël Monfils (ATP-38).

Wil je Super Tuesday live en van dichtbij meemaken? Dat kan als je hier klikt!

Pin It on Pinterest