Halve finales bekend, dag eindigt met spetterende party

19th oktober 2018

Halve finales bekend, dag eindigt met spetterende party

Deze namiddag werd op de European Open het startschot gegeven voor de kwartfinales in het enkelspel. Verschillende reekshoofden streden, onder massale publieke belangstelling, voor een ticket bij de laatste vier. De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-17), tweede reekshoofd, was de eerste om zich te kwalificeren door de Fransman Gilles Simon (ATP-32) met 6-4 en 6-3 wandelen te sturen.

“Ik ben tevreden over mijn prestatie van vandaag en ben blij dat ik me kon kwalificeren voor de halve finale. We zien wel wat er nu nog volgt, maar ik hoop echt door te kunnen gaan”, liet onze tweevoudige finalist (2016 en 2017) na afloop optekenen.

Verder schaarden ook Kyle Edmund (ATP-15), Gaël Monfils (ATP-38) en Richard Gasquet (ATP-28) zich bij de laatste vier. Gasquet na een ware marathonwedstrijd tegen Jan-Lennard Struff (ATP-58): 6-4, 6-7 (4) en 7-6 (9). Edmund kreeg op zijn beurt een walkover cadeau. Dé revelatie van het toernooi, Ilya Ivashka (ATP-97), gaf forfait voor zijn wedstrijd omwille van een blessure aan de linker zij.

European Open Party

Vandaag werd er niet alleen getennist in Antwerpen, maar ook stevig gefeest (en het is nog niet gedaan). Elke toeschouwer met een ticket voor de wedstrijden had namelijk vanaf 21u toegang tot de eerste editie van de European Open Party op court 1.

Wees er snel bij

Wil jij de komende twee dagen nog van live toptennis profiteren? Wacht best niet te lang om je tickets te bestellen (hier), want er zijn er nog maar een handvol over voor de beste plaatsen!

Pin It on Pinterest