Terrific Thursday: Publiek gaat wild voor Schwartzman, Tsonga, Monfils én… Goffin

19th oktober 2018

Terrific Thursday: Publiek gaat wild voor Schwartzman, Tsonga, Monfils én… Goffin

Wie vandaag naar de European Open afzakte voor Terrific Thursday kreeg meer dan waar voor z’n geld. Op het programma stonden niet alleen vier kwartfinales in het dubbelspel, maar ook vier spannende enkelwedstrijden waaronder de Franse clash tussen Gaël Monfils (ATP-38) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75). Als klap op de vuurpijl zakte de Belgische nummer 1 David Goffin (ATP-12) af naar de Lotto Arena. Hij kwam het talrijk opgekomen publiek groeten en deelde naar hartelust handtekeningen en foto’s uit.

In een on court interview met Dick Norman, gaf Goffin nog mee dat hij het bijzonder spijtig vindt voor het Belgische publiek dat hij niet kan deelnemen aan een toernooi in eigen land. “Een toernooi dat op de koop toe uitstekend is georganiseerd”, aldus La Goff. “Ik heb de knop echter omgedraaid en zal er alles aan doen om volgend jaar wel present te tekenen.”

Tennisgewijs verlekkerden vooral Monfils en Tsonga de volle tribunes met knap stunt- en vliegwerk. Toen Monfils, de uiteindelijke winnaar van de partij, een tweener uit z’n mouw schudde, ging het dak er helemaal af.

Eerder op de dag versloeg tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) de Brit Cameron Norrie (ATP-87) en plaatsten ook Ilya Ivashka (ATP-97) en Kyle Edmund (ATP-15) zich voor de kwartfinales.

Ladies Day

Als kers op de taart was het vandaag Ladies Day. Niemand minder dan Goffin deelde, tussen het signeren door, aan de ingang van de Lotto Arena goodiebags uit aan de opgetogen vrouwelijke bezoekers. Alle dames die vandaag een bezoekje brachten aan de European Open, ontvingen trouwens deze goedgevulde goodiebag met daarin een welkomstgeschenk van Louis Widmer, een gratis glas cava van Freixenet, snacks van Chalo en een Goed Gevoel magazine.

European Open Party

Morgen kan je op de European niet alleen terecht voor sprankelend tennis, maar ook voor een heuse party! Om 21u wordt court 1 omgetoverd tot een heuse danstempel. Wil je er bij zijn? Klik hier en koop snel je ticket! (één ticket geeft recht op een hele dag tennis, vrije toegang tot de party én een gratis drankje)

Pin It on Pinterest