Tennis van de bovenste plank in België : de European Open ATP 250

23rd juni 2019

Tennis van de bovenste plank in België : de European Open ATP 250

Antwerpen, 18 juni 2019 –  Vanaf vandaag wordt iedere tennisliefhebber in België uitgenodigd zijn agenda vrij te houden voor de 4e editie van de European Open ATP250. Van zondag 13 tot en met zondag 20 oktober 2019 wordt de Antwerpse Lotto Arena omgevormd tot de arena waar toptalent van eigen bodem en internationaal erkende spelers voor hoogstaand tennisspektakel zullen zorgen. Een unieke kans dit jaar om dit niveau in België te kunnen beleven.

Dick NORMAN zorgt als tornooidirecteur van de European Open ATP250 voor het 2e jaar op rij voor een sterke bezetting waar echt toptennis gegarandeerd is.  Hebben inmiddels bevestigd : topspelers van eigen bodem David GOFFIN (ATP33) en voormalig ATP titelwinnaar Steve DARCIS.

Absolute wereldklasse wordt verzekerd door de finalist van de European Open 2018 Gaël MONFILS (ATP16).  Een prijzenpot van 711.275€ zorgt alvast voor voldoende potentieel voor nog meer topspelers. Meer wordt daarover in de zomer bekendgemaakt.

Daarnaast kunnen we rekenen op aanwezigheid van de Amerikaanse Next Gen Frances TIAFOE (ATP35) en Argentijn Diego SCHWARTZMAN (ATP23), reeds 2 keer finalist van de European Open.

 ‘Dit jaar belooft de European Open ATP250 opnieuw hoogstaand tennis, waar elke tennisfan volop aan zijn trekken kan komen en wereldniveau kan ervaren in eigen land. Aanstormend talent van eigen bodem en wereldtop 20 spelers zal de Lotto Arena meermaals doen daveren onder het applaus’, aldus tornooidirecteur Dick NORMAN.

De communicatiecampagne wordt nog voor de zomer opgestart en tickets en voordelige packages zijn vanaf nu beschikbaar op www.europeanopen.be. Dick NORMAN en Eventdirecteur van de European Open Ilse VAN PARYS kan je bovendien ontmoeten tijdens de European Open Challenge Days die weldra starten en tot het einde van de zomer op het programma staan van zo’n 40 tennisclubs.

Maar de European Open staat niet alleen garant voor hoogstaand tennis in België, het is tegelijk dé gelegenheid om topsport met entertainment te combineren. Naast themadagen voor jong en oud en ‘backstage tours’ of ontmoetingen met topspelers staat in het centrum van Antwerpen een  verrassingsact gepland en wordt op vrijdag 18 oktober na afloop van de wedstrijden een heuse European Open party opgezet. En dit is nog maar het tipje van de sluier.

Kristof PUELINCKX, CEO van Sportmanagementorganisatie Tennium : ‘Ik ben oprecht blij het enige tornooi van dit formaat aan de Belgische sportliefhebber te kunnen aanbieden. We blijven streven naar een topniveau en de talrijke positieve reacties van afgelopen jaar hebben aangetoond dat zowel het publiek, de sponsors en hun genodigden ronduit een unieke ervaring hebben beleefd. “

Raadpleeg regelmatig www.europeanopen.be voor meer info.

Perscontact : Christine Vanormelingen, Communications manager European Open 2019

           M+32 477 405 793 – press@europeanopen.be

What is Tennium?

The European Open is an event of Tennium, a global tennis platform company that owns the ATP 250 tournaments of Antwerp and Buenos Aires (European Open and Argentina Open) and represents world-class players such as the Spanish Feliciano López, Marc López, Tommy Robredo and Lara Arruabarrena or the Romanian Sorana Cirstea; as well as young promises such as Sara Sorribes Tormo, Marie Bouzkova, Ilya Ivashka, Facundo Diaz, Carlos Taberner, Álvaro López San Martín, Zizou Bergs and Victoria Jimenez Kasintseva.

Pin It on Pinterest