Andy Murray speelt de European Open in Antwerpen !

21st augustus 2019

Andy Murray speelt de European Open in Antwerpen !

PERSBERICHT

Antwerpen, 21 augustus 2019 – De European Open ATP250 evolueert meteen naar een ongekend hoogtepunt voor België: Andy MURRAY tekende recent in en de European Open brengt zodoende één van de BIG 4 tussen 13 en 20 oktober naar de Lotto Arena. De unieke gelegenheid voor iedere tennisfan om Andy in Antwerpen aan het werk te kunnen zien.

Tornooidirecteur Dick Norman is bijzonder trots deze voormalige nummer 1 van de wereld, 3-voudig Grand Slam kampioen waaronder Wimbledon te kunnen voorstellen. ‘Met Andy Murray op onze tornooi-affiche bereiken we nu absolute wereldklasse en tillen we de European Open naar een ongekend niveau in België. “  

De Brit Andy Murray heeft op 31-jarige leeftijd zowat alle onderscheidingen uit de tenniswereld ontvangen. Hij slaagde erin twee keer goud te winnen op de Olympische Spelen en werd de eerste speler die back-to-back Olympische singles-titels won in tennis, winnaar van de ATP Finale in Londen en behaalde maar liefst een record van 45 ATP-titels. Absolute topspeler en favoriet van veel tennisfans, helaas onderging Andy onlangs een heupoperatie waarvan hij enkele maanden moest herstellen en zich daarom op dubbelspel richtte.  

Niet meer dan een week geleden vertelde Murray het publiek dat hij van plan was terug te keren naar de singles-actie en speelde hij zijn eerste singles-wedstrijd sinds de operatie bij de Masters 1000 in Cincinnati. Hij speelde nadien ook tegen voormalig European Open winnaar Richard Gasquet (ATP34) en zei tegen de media dat hij zijn uithoudingsvermogen weer opbouwt.

Andy meldt nog: “ Ik herinner me de Davis Cup-finale tegen België alsof het gisteren was en heb enorm genoten van de geweldige sfeer die het Belgische publiek creëerde. Ik kijk er echt naar uit om in oktober terug te komen spelen in Antwerpen. “

De European Open ATP 250 editie 2019 houdt bovendien nog veel meer goeds in petto, aangezien het niveau van het tornooi eveneens verzekerd is van top 20 talent met onder meer van eigen bodem David GOFFIN (ATP15) en Fransman Gael MONFILS (ATP13).

Voor wie deze unieke kans om Andy Murray in België aan het werk te zien niet wil missen, zijn er nog tickets verkrijgbaar op www.europeanopen.be.

Perscontact : Christine Vanormelingen press@europeanopen.be

Pin It on Pinterest