Indrukwekkende inschrijvingslijst European Open ATP250 belooft krachtige matchen : ontdek nu op europeanopen.be

5th september 2019

Indrukwekkende inschrijvingslijst European Open ATP250 belooft krachtige matchen : ontdek nu op europeanopen.be

Antwerpen, 5 september 2019 – De ‘entry list’ voor de editie 2019 van de European Open houdt behoorlijk wat in petto voor iedere tennisliefhebber in België en de buurlanden. Van 13 tot 20 oktober garandeert deze tennishoogmis in de Lotto Arena toptennis van zowel eigen als internationale bodem met een keur aan spelers. David Goffin speelt voor het eerst op donderdag 17 oktober(*) voor eigen publiek en voormalig nummer 1 van de wereld en stevige publiekstrekker Andy Murray is op dinsdagavond 15 oktober(*) voor het eerst aan het werk te zien in Antwerpen.

Een greep uit de spelers die zich inschreven voor deze unieke ATP250 in België, leert ons dat er naast Andy Murray, ex nummer 1, er zich 6 spelers inschreven voor de European Open  die bij de top 20 voor de race naar Londen behoren: Goffin op nr 11, Monfils 12e plaats, Pella op 14e plaats, Schwartzman op nummer 16 en Paire op nr 19 en ook voormalige top 3 speler Raonic op nr.22.

Monfils gaf alvast deze boodschap mee: Ik had zoveel plezier vorig jaar dat ik dit jaar zeker wil terugkomen en hopelijk de ene ontbrekende stap van vorig jaar te zetten om het toernooi binnen te halen. Ik hoop jullie allemaal daar te mogen zien. A bientôt.”

Verder merken we in de entry list ook nog andere grote namen van Franse bodem op zoals Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet, beiden voormalige winnaars van de European Open. Ook Fransman Benoit Paire staat genoteerd in de hoofdtabel. En ook spelers van de Next Gen zoals de Amerikaan Frances Tiafoe en de 21-jarige Fransman Ugo Humbert, die staan respectievelijk nummer 5 en 8 in de race to Milan

Uiteraard en niet in het minst staat de European Open garant voor talent van eigen bodem : naast David Goffin verdedigen Steve Darcis en mogelijk anderen de Belgische trots. Het is een uitgelezen kans om hen te komen aanmoedigen.

David Goffin start zijn competitie aan de European Open op donderdag 17 oktober(*). Goffin verklaart nog : “Ik ben super enthousiast om terug te komen naar Antwerpen, mijn enige toernooi dit jaar in België. Ik kijk ernaar uit om terug voor mijn Belgische fans te spelen en hopelijk dit jaar de trofee mee naar huis te nemen. Kom supporteren voor mijn eerste wedstrijd op donderdagavond 17 oktober. Afspraak in Antwerpen over een paar weken.”

Om onze Belgische trots aan het werk te zien moet je snel reageren. Ga naar www.europeanopen.be om de beste plaatsen die nog beschikbaar zijn te krijgen, want de tickets gaan nu snel de deur uit.

En voor wie de absolute topper Andy Murray, die in zijn tenniscarrière zowat alles heeft gewonnen wat er te winnen valt, live wil meemaken is het nuttig om dinsdag 15 oktober(*) aan te stippen in de agenda. Murray speelt die dag voor het eerst meteen de avondmatch vanaf 19u30. En voor wie helemaal in de stemming wil komen, is een heuse British Night voor en na de wedstrijd voorzien.

De inschrijvingslijst kan geraadpleegd worden op www.europeanopen.be.

(*)afhankelijk van mogelijke wijzigingen in het ATP schema

European Open perscontact : Christine Vanormelingen –          press@europeanopen.be

                                                 

Pin It on Pinterest