Drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka komt naar de European Open

30th september 2019

Drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka komt naar de European Open

Antwerpen, 27 september 2019 – Drievoudig grandslamwinnaar en Olympisch dubbelkampioen Stan Wawrinka (ATP-21) bevestigt zijn komst naar de European Open (ATP 250). Het toernooi kent zo een ongezien sterke bezetting dit jaar nadat eerder ook Andy Murray intekende.

De organisatie en toernooidirecteur Dick Norman zijn bijzonder trots om met de 34-jarige Zwitser opnieuw een absolute topper naar de Lotto Arena te kunnen halen. “Dit wordt een waanzinnig sterke editie, het is bijna niet te geloven hoeveel toppers er naar Antwerpen komen binnen 2 weken!”, laat Norman weten.

Wawrinka, op de voorbije US Open nog knap kwartfinalist, won in zijn carrière de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) én de US Open (2016). De kampioen prijkte in 2014 op de derde plaats op de wereldranglijst, won zestien ATP-titels en pakte, samen met Roger Federer, goud in het dubbelspel op de Olympische Spelen 2008 in Peking.

Het mag duidelijk zijn: het toernooi serveert op haar vierde editie niet minder dan het neusje van de zalm. Naast Wawrinka, Murray én Goffin tekenden ook zes top 20-spelers (Race to London) in, ex-winnaars Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet.  Voor de tennisliefhebber wordt de European Open zo ontegensprekelijk een unieke beleving.

Tijdstip eerste rondes Andy Murray en David Goffin bekend
Publiekstrekker Murray zal zijn eerste wedstrijd op dinsdagavond afwerken, waarbij het publiek wordt uitgenodigd op een sfeervolle British night. De Belgische nummer 1, David Goffin, speelt zijn eerste ronde op donderdag.

Perscontact : press@europeanopen.be – Christine Vanormelingen

Pin It on Pinterest