COVID-19 maatregelen

European Open 2021 is een massa-event en opteert ervoor om gebruik te maken van het Covid Safe Ticket (CST). Het CST is beschikbaar voor inwoners van de Europese Unie, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Alle bezoekers (geboortejaar 2009 en ouder) moeten voldoen aan de voorwaarden van het Covid Safe Ticket en dienen in het bezit te zijn van:

 • Ofwel een vaccinatiecertificaat: meer dan 2 weken volledig gevaccineerd;
 • Ofwel een negatieve PCR-test. Geldigheid: dag van de test plus maximaal 48h;
 • Ofwel een herstelcertificaat. Geldigheid: 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR-test tot maximum 180 dagen na de datum van die eerste positieve test;
 • Ofwel een geregistreerde negatieve snelle antigeentest, afgenomen door medisch geschoold personeel. Geldigheid: dag van de test plus 1 dag.

Dit persoonlijk certificaat moet bij aankomst digitaal (via de CovidSafeBE app voor Belgische residenten of het Digital European Covid Certificate van uw land) of op papier voorgelegd worden. Niet in het bezit zijn van een geldig certificaat zal onherroepelijk leiden tot het weigeren van de toegang.

 

Voor Belgische inwoners:

Het CST-certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app beschikbaar voor iOS en Android: zorg ervoor dat u beschikt over de meest recente versie van de app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u ofwel uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme). Met de meest recente versie van de CovidSafeBE app kan u zelf testen of uw certificaten/testen voldoen om toegang te krijgen tot de European Open.

 

BELANGRIJK: download/installeer/print het certificaat voor vertrek naar de European Open! Zorg dat je bij aankomst in het bezit bent van een identiteitsbewijs om je certificaat te kunnen controleren. De European Open biedt geen mogelijkheid aan om ter plaatse een sneltest af te nemen.

 • kinderen onder de 12 jaar moeten niet in het bezit zijn van een CST doch moeten wel hun leeftijd kunnen aantonen (KIDS-ID)

Bezoekers in het bezit van een geldig CST dienen:

 • Geen mondmasker te dragen
 • De social distance niet te respecteren

 

Voor buitenlanders zonder rijksregisternummer:

Heb je een EU Digital Covid Certificaat uit een andere lidstaat?

 • Dan volstaat het om aan de ingang het certificaat in de app van je eigen land of dat op papier, te laten scannen. Het certificaat zal gecontroleerd worden naargelang de huidige Belgische regels over het bijwonen van een event.

Heb je geen EU Digital Covid Certificaat uit een andere lidstaat en moet je in België getest worden om een certificaat te bekomen?

 • Laat je dan testen bij een arts, in een testcentrum of in één van de apotheken die RAT-testen (Rapid Antigen Test = snelle antigeentests) uitvoeren.
 • Je moet een telefoonnummer en optioneel ook een e-mailadres opgeven.
 • Een CTPC (Covid-19 Test Prescription Code) wordt toegestuurd via sms en optioneel ook via email.
 • Met deze CTPC-code en met je telefoonnummer kan je, indien je test negatief was, je EU Digital Covid Certificaat downloaden in de CovidSafeBE app. Heb je geen smartphone, dan kan je het certificaat downloaden via mijngezondheid.be.

Het Covid Safe Ticket is GEEN ingangsticket of iets wat u terug kan vinden in de CovidSafeBE-app of op websites van de overheid. De vaccinatie-, test- of herstelcertificaten in je CovidSafeBE-app of op de websites van de overheid vormen samen het Covid Safe Ticket.

Pin It on Pinterest