Kinderen in de spotlights op Star Wednesday, eerste kwartfinalisten bekend

17th oktober 2018

Kinderen in de spotlights op Star Wednesday, eerste kwartfinalisten bekend

Vandaag was het Star Wednesday op de European Open. Niet alleen de tennissterren schitterden in de Lotto Arena, ook de kinderen op hun Kids Day.

De dag kon niet verrassender beginnen voor onze ballenjongens en -meisjes. In de ball kids lounge werden zij totaal onverwacht verrast met een bezoekje van niemand minder dan Diego Schwartzman (ATP-17). De Argentijn nam ruim de tijd om een praatje te slaan met de kinderen en ging met veel plezier met hen op de foto.

Kids Day

Rond 15u vond de befaamde Kids Day plaats. Een duizendtal kinderen nam deel aan verschillende sportieve activiteiten en sessies georganiseerd door Tennis Vlaanderen. Uiteraard zakten ze hierna af naar de tribunes waar ze zich nestelden tussen de andere – opnieuw massaal opgekomen – toeschouwers.

Over en uit voor de Belgen

Het Belgische Davis Cup dubbelduo Ruben Bemelmans (ATP D-377) en Joris De Loore (ATP D-283) werd alvast geïnspireerd door de vele jonge gezichten in het publiek. Na een matige eerste set tegen dubbelspecialisten Marcelo Demoliner (ATP D-67) en Santiago Gonzalez (ATP D-54), trakteerden ze hun supporters in set twee op enkele knappe punten. Naar het einde toe deden enkele details hen echter alsnog de das om: het werd 6-2 en 7-6 (3).

Met het verlies van Bemeloore zijn alle Belgen uitgespeeld op de European Open. Aan toppers echter geen gebrek op het toernooi: zowel Gilles Simon (ATP-32), Richard Gasquet (ATP-28), Jan-Lennard Struff (ATP-58) als Vasek Pospisil (ATP-79) plaatsten zich vandaag voor de kwartfinale.

Terrific Thursday

Eén ding is zeker: op Terrific Thursday (morgen) zal de Lotto Arena opnieuw op haar grondvesten daveren en dit o.a. voor de Franse clash tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) en Gaël Monfils (ATP-38). Daarnaast komen ook topreekshoofden Kyle Edmund (ATP-15) en Schwartzman (voor het eerst) in actie.

Reden genoeg om de European Open morgen opnieuw live en van dichtbij mee te maken! Klik snel hier en bestel je tickets nu!

Pin It on Pinterest