Antwerpen krijgt absolute droomfinale, koop nog snel je tickets als je er live bij wil zijn

20th oktober 2018

Antwerpen krijgt absolute droomfinale, koop nog snel je tickets als je er live bij wil zijn

De European Open nadert stilaan maar zeker haar ontknoping met ook vandaag opnieuw een full house in de Lotto Arena. Op het programma stonden de halve finales in het enkelspel en nog eentje bij de dubbelaars.

Niet alleen het dubbelspel was, met winnaars Nicolas Mahut (ATP D-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-26), Frans gekleurd. Ook in het enkelspel was het zo goed als al Frankrijk wat de klok sloeg.

Eerst ontdeed Gaël Monfils (ATP-38) zich relatief snel en met veel bravoure van de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-17), daarna was het de beurt aan die andere overblijvende Fransman én winnaar van de editie van 2016: Richard Gasquet (ATP-28). Die mocht zijn droom op een tweede finale echter vrij snel weer opbergen, want eerste reekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) gaf geen duimbreed toe in hun partij en plaatste zich met 6-3 en 6-4 voor zijn tweede ATP-finale van het jaar en dit voor het eerst in zijn carrière als eerste reekshoofd.

“Ik wist dat ik agressief zou moeten spelen en dat heb ik ook gedaan, met goed resultaat”, liet de Brit na afloop optekenen. “Het is mijn tweede finale dit jaar en ik hoop dat het morgen lukt om het toernooi binnen te halen.”

Monfils kijkt op zijn beurt uit naar de finale en was vooral opgelucht dat hij z’n wedstrijd in twee sets kon afwerken. “In het begin van de week had ik wat last van een jetlag en ook mijn maagproblemen de voorbije dagen hebben invloed gehad op mijn spel.”

Stars Match

Vandaag kreeg het publiek, dat zowel court side als op het balkon voor een volle Lotto Arena zorgde, ook een exhibitiewedstrijd geserveerd. Niemand minder dan BV’s Guga Baùl en Niels Destadsbader dolden enkele games met toernooidirecteur Dick Norman en Sabine Appelmans. Het publiek wist het entertainend onderonsje duidelijk te smaken.

Ontknoping

Morgen staat er dus een absolute topfinale op het programma. Deze wordt om 15u aan het publiek voorgeschoteld, de dubbelfinale start al om 12u50. Wil je deze unieke ontknoping live en van dichtbij meemaken? Koop dan hier nog snel je ticket.

Pin It on Pinterest