Steve ‘Shark’ Darcis neemt woensdag afscheid van Belgische fans op de European Open

12th oktober 2019

Steve ‘Shark’ Darcis neemt woensdag afscheid van Belgische fans op de European Open

Vandaag vond in de Lotto Arena de loting plaats voor de European Open. Naast enkele knallers van eerste ronde wedstrijden, krijgen de tennisfans deze editie ook het afscheid van Steve Darcis op Belgische bodem te zien. In een persconferentie kondigde Monsieur Coupe Davis namelijk het einde van zijn carrière aan.

Onder het toeziend oog van toernooidirecteur Dick Norman en Darcis werd in de persruimte van de Lotto Arena geloot voor de vierde editie van de European Open. Met het ongezien sterke deelnemersveld dat het ATP 250-toernooi dit jaar kan voorleggen, keek iedereen uiteraard uit naar enkele spannende eerste ronde wedstrijden en die komen er ook. Zo zal het publiek ongetwijfeld op het puntje van haar stoel zitten tijdens Andy Murray versus Kimmer Coppejans, die een wildcard kreeg voor de hoofdtabel.

Norman is alvast opgetogen met de loting. “Het wordt een fantastische week met topwedstrijden van begin tot einde”, blikt hij trots vooruit. “We zullen de Belgische tennisfans trakteren op een uniek toernooi.”

Darcis neemt afscheid

Meteen na de loting kondigde Darcis voor de massaal opgekomen pers zijn afscheid van het proftennis aan. “Nadat ik had besloten om in 2018 niet te spelen, maakte ik in 2019 een geslaagde comeback. Na Wimbledon kreeg ik echter opnieuw last van m’n schouder”, opende hij. “Zowel fysiek als mentaal ben ik op. Heel wat carrièremomenten zullen mij voor altijd bijblijven en ik hoop het jaar uiteraard mooi af te sluiten, te beginnen hier in Antwerpen.” Shark zal zijn laatste officiële wedstrijd op Belgische bodem spelen volgende week op de European Open. Zijn eerste ronde vindt plaats op woensdag. Een uniek moment waarop élke Belgische tennisfan simpelweg aanwezig wil zijn.

Darcis, doorheen zijn carrière vaak geplaagd door blessureleed, is 35 en stond in 2017 nog knap op de 38e plaats op de wereldranglijst. Hij won twee ATP-titels (Amersfoort in 2007 en Memphis in 2008) en was van in het begin van zijn carrière ontegensprekelijk één van de sterkhouders van het Belgische Davis Cup-team. Dat laatste leverde hem zelfs de bijnaam ‘Monsieur Coupe Davis’ op.

Op de European Open haalde Darcis zowel in 2016 als in 2017 de tweede ronde.
 
Goffin Challenge met de sterren

’s Ochtends vond op de Antwerpse Meir een leuke European Open-activiteit plaats. Omstaanders konden zich aan de Goffin Challenge wagen met sterspelers Guido Pella, Frances Tiafoe, het Belgisch top dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen én Belgisch Davis Cup-kapitein Johan Van Herck. Beelden hiervan kan u (hier) terugvinden.

Om nu al aan te stippen in de agenda

Graag wijzen we er nog een keer op dat publiekstrekker Murray zijn eerste wedstrijd op dinsdag zal afwerken, waarna het publiek wordt uitgenodigd op een sfeervolle British night. De Belgische nummer 1, David Goffin, speelt zijn eerste ronde op donderdag.

Koop hier snel nog je tickets voor dit niet te missen spektakel!

Pin It on Pinterest