Gombos verrast titelverdediger Kyle Edmund op dag 1 kwalificaties

13th oktober 2019

Gombos verrast titelverdediger Kyle Edmund op dag 1 kwalificaties

Vandaag is de European Open officieel van start gegaan en meteen was de Lotto Arena getuige van een verrassing van formaat. Kyle Edmund, vorig jaar nog winnaar van het toernooi, overleefde de eerste kwalificatieronde niet. Ook Ruben Bemelmans redde het niet, maar verkocht zijn huid evenwel duur.

Edmund werd in drie sets verrast door Norbert Gombos uit Slowakije. Gombos, momenteel het nummer 119 op de wereldranglijst, won na iets meer dan 2 uur een verbeten strijd met 6-4, 6-7 (6) en 6-3. De 29-jarige Slowaak bereikte eerder dit jaar nog knap de kwartfinale in Washington (ATP 500).

Bemelmans eervol onderuit

Heel wat supporters zakten vandaag, ondanks het mooie weer, eveneens af naar de Lotto Arena om de Belgen aan te moedigen. Ruben Bemelmans, halve finalist in 2017, redde het echter niet tegen Marius Copil uit Roemenië. De Belg ging met twee keer 6-4 wel eervol onderuit.

Alle uitslagen van vandaag kan u hier terugvinden.

Morgen kick-off hoofdtabel

Morgen worden de eerste wedstrijden van de hoofdtabel afgewerkt. O.a. reekshoofden Guido Pella en Jo-Wilfried Tsonga komen in actie. Twee sterren die meteen voor het nodige vuurwerk zullen zorgen. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via deze link.

Pin It on Pinterest