Kampioenen staan pers te woord op Media Day

14th oktober 2019

Kampioenen staan pers te woord op Media Day

Vandaag vond op de European Open onze Media Day plaats, met niet minder dan Andy Murray, Stan Wawrinka en David Goffin op het programma.

In de persruimte van de Lotto Arena blikten kampioenen Andy Murray, Stan Wawrinka en David Goffin vooruit op hun European Open.

“Ik heb de voorbije maand heel wat progressie gemaakt en ben vooral gelukkig dat ik geen last meer heb van m’n heup”, liet Murray optekenen. “Waarom ik voor Antwerpen heb gekozen? Er zijn verschillende redenen, maar mijn vrouw is hoogzwanger en dus wil ik niet te ver van huis zijn. België, dat ik nog ken van de Davis Cup-finale in 2015, paste perfect in mijn planning.”

Ook drievoudig grandslamwinnaar Wawrinka blikte tevreden vooruit. “Ik voel me hier erg welkom en ben heel blij met de wildcard die de organisatie mij gegeven heeft. Ik heb een goed seizoen achter de rug en wil me deze week niet te veel op de titel focussen. Eerst mijn eerste ronde afwerken.”

Goffin met vertrouwen

Goffin heeft er op zijn beurt een knappe Aziatische tournee opzitten en speelt naar eigen zeggen met veel vertrouwen momenteel. “Het deelnemersveld in Antwerpen is wel enorm sterk dit jaar, maar doordat ik vorig jaar geblesseerd was en toen niet kon deelnemen, heb ik nu geen punten te verdedigen. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd, maar sta goed te spelen, voel me fit en ben blij dat ik terug ben.”

Morgen Murray

Op Super Tuesday maakt publiekstrekker Andy Murray zijn intrede op het strijdtoneel. Hij neemt het in zijn eerste ronde op tegen Kimmer Coppejans, die zo voor een Belgische touch op British Night zal zorgen. Daarnaast werkt ook Steve Darcis de eerste ronde van zijn laatste toernooi op Belgische bodem af, wat ongetwijfeld voor de nodige emoties zal zorgen op de tribunes.

Pin It on Pinterest