Coppejans meer dan eervol onderuit tegen ‘Mighty’ Andy Murray

15th oktober 2019

Coppejans meer dan eervol onderuit tegen ‘Mighty’ Andy Murray

Super Tuesday stelde niet teleur dit jaar. De eerste ronde wedstrijd tussen publiekstrekker Andy Murray en thuisspeler Kimmer Coppejans werd een waar spektakelstuk dat de volgelopen Lotto Arena meermaals in vuur en vlam zette.

Coppejans leek in eerste instantie alles behalve onder de indruk van zijn tegenstander. De Belg speelde goed mee met het gewezen nummer 1 van de wereld en moest in set één maar erg nipt het onderspit delven: 6-4.

In de tweede set toonde Coppejans het massaal opgekomen publiek echter opnieuw dat hij zijn wildcard meer dan waard was. Op pure vechtlust kwam de Belg zelfs tot twee keer toe een break voor te staan. De Brit kwam op zijn beurt telkens terug en sprak naar het einde van de tweede set toe zijn ervaring aan. In een beslissende tiebreak was hij in extremis de beste met 7-4.

“Het was niet makkelijk tegen een Kimmer die fantastisch speelde, maar ik denk dat ik goed gespeeld heb voor m’n eerste wedstrijd”, reageerde Murray na afloop tevreden.

De andere uitslagen van vandaag kan u terugvinden via deze link.

Pin It on Pinterest