Steve ‘Shark’ Darcis wuift België uit

15th oktober 2019

Steve ‘Shark’ Darcis wuift België uit

Steve Darcis heeft zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem gespeeld. Hij verloor in twee sets van de Fransman Gilles Simon. Na afloop was de Lotto Arena getuige van een pakkend eerbetoon aan Monsieur Coupe Davis.

Darcis moest in zijn eerste ronde aan de bak tegen Simon, vorig jaar nog kwartfinalist op de European Open. Het nummer 47 van de wereld viel meteen aan, Shark raakte uit evenwicht en zag set één met 6-1 uit zijn handen glippen.

Met zijn gekende vechtlust én de warme steun van het publiek, ging Darcis er in de tweede set opnieuw vol voor. Simon toonde zich echter niet onder de indruk van de omstandigheden en trok ook de tweede set naar zich toe met 6-2.

Pakkend eerbetoon

Na de wedstrijd betrad toernooidirecteur Dick Norman de court. Wat volgde was een pakkend eerbetoon met beelden van absolute hoogtepunten uit de carrière van Shark en een mooie fotokader die hem overhandigd werd. Darcis reageerde ontroerd en werd uitgewuifd met een staande ovatie van zijn Belgische supporters.

Steve Darcis: “Ik wil het publiek bedanken om vandaag naar mijn wedstrijd te komen kijken, maar ook mijn entourage die al die jaren aan mijn zijde stond. Het is fijn om die mooie beelden van vroeger terug te zien. Aan alle supporters: bedankt om mij in mijn carrière te steunen, dat heeft mij altijd deugd gedaan. Aan deze week in Antwerpen hou ik alvast alleen maar schitterende herinneringen over.”

Dick Norman: “Wat Steve heeft betekend voor het Belgische tennis is ongelofelijk. Hij verdient het om hier vandaag een eervol afscheid te krijgen.”

Pin It on Pinterest