Sterren spotten op Star Wednesday

16th oktober 2019

Sterren spotten op Star Wednesday

Vandaag stonden er op de European Open alleen maar topwedstrijden op het programma.

Aan sterren geen gebrek op Star Wednesday. Zo zag het publiek hoe o.a. Frances Tiafoe en Guido Pella zich knap plaatsten voor de tweede ronde in Antwerpen. Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die in 2017 nog met de European Open trofee aan de haal ging, liet zich in twee sets verrassen door landgenoot Gilles Simon.

Massaal veel tennisfans zakten vandaag ook af voor de dubbelwedstrijden. Daarin traden maar liefst vier Belgen aan. Vierde reekshoofden Sander Gillé en Joran Vliegen hadden het niet onder de markt met Frederik Nielsen en Tim Puetz, maar wonnen in extremis toch in een super spannende match tiebreak: 10-7.

“We hadden het liever wat minder spannend gemaakt, maar we zijn uiteraard blij met deze overwinning”, liet Vliegen na afloop opgelucht optekenen. “Wie de meest koelbloedige van ons twee was? Vandaag ongetwijfeld Sander.”

“We hebben al heel wat grote wedstrijden gespeeld dit jaar, maar in België voor eigen publiek mogen tennissen, is voor ons extra speciaal”, vulde Gillé zijn dubbelmaatje trots aan.

Gelegenheidsduo Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans speelden op hun beurt een erg verdienstelijke wedstrijd, maar redden het niet tegen eerste reekshoofden Kevin Krawietz en Andreas Ger Mies. Na net geen uur spelen stond het 6-3 en 6-4.

Kinderen ontmoeten idolen Kids Day

Vandaag was het niet alleen Star Wednesday op de European Open, ook de allerjongste tennisfans werden verwend op hun Kids Day. De kinderen die bijzonder talrijk opkwamen, kregen de kans om hun idolen voor één keer van heel dichtbij te zien en gingen massaal voor een handtekening van David Goffin, Gaël Monfils en Andy Murray.

Pin It on Pinterest