Bijltjesdag op de European Open, Murray ziet titelkansen stijgen

17th oktober 2019

Bijltjesdag op de European Open, Murray ziet titelkansen stijgen

Dé verrassingen van de dag kwamen vandaag ongetwijfeld van wildcard Jannik Sinner en de Fransman Ugo Humbert. Zij versloegen respectievelijk topreekshoofden Gaël Monfils en David Goffin.

Monfils, eerste reekshoofd en vorig jaar nog finalist op de European Open, verslikte zich in twee sets tegen Sinner: 6-3 en 6-2. Publiekslieveling Goffin onderging hetzelfde lot tegen Humbert: 6-3 en 6-1 na 1 uur en 7 minuten. “Ugo speelde erg goed en snel. Dit was wellicht de beste wedstrijd uit zijn carrière tot dusver. Het was moeilijk om het ritme uit zijn spel te halen. Ik ben uiteraard teleurgesteld met deze uitschakeling, zeker omdat het in België is.”

Ook Diego Schwartzman, als derde gerangschikt in Antwerpen, redde het niet. De Argentijnse tweevoudig finalist moest na een ware thriller zijn meerdere erkennen in Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil.

Belgisch dubbelfeest

In de kwartfinale van het dubbelspel kende het Belgische koningspaar Sander Gillé en Joran Vliegen minder moeilijkheden dan in hun eerste ronde. Met 6-4 en 6-2 plaatsten ze zich relatief vlot voor hun achtste ATP 250-halve finale van het seizoen. “Het is niet onze eerste halve finale dit seizoen, maar wel de meest bijzondere. Als we dit jaar één toernooi zeker willen winnen, is het de European Open”, liet het duo na afloop optekenen.

Murray vol vertrouwen

Murray tankte op zijn beurt vertrouwen met een overwinning in twee sets tegen de Argentijn Pablo Cuevas. “Ik voelde me meer op m’n gemak op de baan dan tijdens mijn eerste wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat als ik blijf spelen zoals vandaag, ik kans maak op de titel.”

Ladies Day

Ook vandaag organiseerden we een themadag op de European Open. Op onze Ladies Day zetten we de vrouwelijke tennisfans in de bloemetjes met straffe kortingen in de European Open shop én een super exclusieve goodiebag. Die werd de dames overhandigd door niemand minder dan Frances Tiafoe himself. In de bag: crèmes van Louis Widmer, snacks van Chalo, een Play Tennis- en toernooimagazine én een waardebon van Goût D’anvers. Een fantastische kers op de taart van een onvergetelijke Ladies Day.

Pin It on Pinterest