European Open krijgt finale op Grand Slamniveau

19th oktober 2019

European Open krijgt finale op Grand Slamniveau

De vierde editie van de European Open krijgt een absolute droomfinale: Stan Wawrinka vs. Andy Murray.

Vandaag werd in een volgeboekte Lotto Arena gestreden om de felbegeerde finaleplaatsen. In het enkelspel triomfeerde allereerst Stan Wawrinka. De Zwitser versloeg toernooirevelatie Jannik Sinner in twee relatief vlotte sets: 6-3 en 6-2.

“Dit was ongetwijfeld mijn beste wedstrijd deze week”, vertelde Wawrinka na afloop. “Ik ben super blij dat ik in de finale sta en weet dat ik, wanneer ik goed speel, iedereen kan verslaan. Het is ook erg fijn dat het Belgische publiek mij steunt, ik voel me heel goed in Antwerpen.”

Wie zich ook goed voelt op Belgische bodem is Andy Murray. Hij maakte er een spektakelwedstrijd van met de Fransman Ugo Humbert, maar zette op mature wijze één set achterstand recht en won uiteindelijk met 3-6, 7-5 en 6-2.

“Ugo speelde erg sterk vandaag, ik ben dus erg blij dat ik mezelf kon terugvechten in de wedstrijd en in de finale sta. Ik ga morgen m’n uiterste best doen om te winnen, maar mocht dat niet lukken, kan ik sowieso terugkijken op een fantastische week.”

“Ik heb enorm veel respect voor Andy Murray en al wat hij al bereikt heeft in zijn carrière. Hij is één van de grootste kampioenen die het tennis ooit gekend heeft. Het wordt ongetwijfeld een fantastische finale”, blikt Wawrinka op zijn beurt vooruit.

Exit laatste Belgen

Het Belgische publiek hoopte vandaag vanzelfsprekend dat ook Sander Gillé en Joran Vliegen een ticket voor de finale konden verzilveren, maar de Belgen schoten nipt tekort tegen de tweede reekshoofden.

“Het is nog niet vaak gebeurd dat we voor zo veel volk speelden, zeker niet voor zoveel Belgen”, blikte het duo terug op een knappe week. “We hadden ons toernooi natuurlijk anders willen beëindigen, maar dit keer was het net niet. Iedereen die is komen supporteren, zijn we uiteraard énorm dankbaar.”

Pin It on Pinterest