Murray schrijft European Open bij op palmares na zinderende finale

20th oktober 2019

Murray schrijft European Open bij op palmares na zinderende finale

Vandaag vond in de Lotto Arena de apotheose van de European Open plaats. Een tot in de nok gevulde Lotto Arena was getuige van een finale op absoluut wereldniveau. Uiteindelijk was het Andy Murray die tegen Stan Wawrinka aan het langste eind trok en zo zijn eerste toernooi na zijn comeback op zijn naam schreef.

In hun twintigste professionele ontmoeting was het Wawrinka die al snel in de eerste set het gaspedaal indrukte. Een vroege break kon Murray niet meer ongedaan maken: 6-3. In de tweede set ging de Zwitser door op zijn elan. Murray bleef echter aanklampen en kon, met de steun van een uitzinnig publiek, een vroege break ongedaan maken. Even later ging hij zelf door Wawrinka’s opslag: 6-4. Een derde set moest beslissen over winst en verlies.

Daarin regende het opnieuw breaks, waarbij net eentje meer voor de Brit. Murray mocht na 2 uur en 27 minuten de handen in de lucht steken: opnieuw 6-4.

“De laatste jaren waren enorm moeilijk voor mij, deze titel betekent heel veel voor mij”, reageerde Murray na afloop dolgelukkig. “Het was een fantastische wedstrijd. Stan speelde ongelofelijk tennis, het lag erg dicht bij elkaar vandaag. We hebben al veel tegen elkaar gespeeld, ik wist dus aan wat ik mij kon verwachten en dat het spannend ging worden. Ik heb hier een fantastische week beleefd en ben het publiek dankbaar om massaal af te zakken naar de Lotto Arena.”

“Het was een erg zware wedstrijd, maar ik ben blij voor Andy”, reageerde Wawrinka op zijn beurt ridderlijk. “Het is mooi om te zien dat hij terug is. Zelf ben ik uiteraard teleurgesteld, maar wel heel tevreden van mijn week hier in Antwerpen, met dank aan een fantastische organisatie en geweldig fijn publiek.”

Dubbelkroon

In het dubbelspel maakten eerste reekshoofden Kevin Krawietz en Andreas Mies hun favorietenrol helemaal waar. Hun kers op de taart kwam er na 1 uur en 13 minuten tennissen tegen Rajeev Ram en Joe Salisbury: 7-6 (1) en 6-3. Voor het Duitse duo is de European Open, na  New York en Roland Garros, hun derde titel van het jaar.Pin It on Pinterest