Vlaamse Regering geeft European Open in Antwerpen zekerheid tot en met 2022

18th juli 2020

Vlaamse Regering geeft European Open in Antwerpen zekerheid tot en met 2022

De Vlaamse Regering heeft de European Open in Antwerpen erkend als Vlaams topevenement. Event Flanders werkte hiervoor een groeitraject uit met jaarlijkse financiële steun van 250.000 euro. Die steun geeft het tornooi zekerheid voor de komende drie edities.

Antwerpen is al jaren het toneel van internationaal toptennis. Na de Diamond Games voor vrouwen, nam de European Open het in 2016 over als tornooi van de ATP World Tour. Tot en met 2022 zal Antwerpen topspelers van het internationale mannentennis kunnen ontvangen. “Bovendien biedt het tornooi ook eigen tennistalent de kans om ATP-ranking punten te halen of ervaring op te doen op het tenniscircuit”, zegt Ben Weyts, Vlaamse minister van Sport. Met deze jaarlijkse subsidie willen Ben Weyts en Zuhal Demir, Vlaams minister van Toerisme, het imago van Vlaanderen als tennisregio internationaal versterken. Zo hopen ze nog meer supporters en topspelers warm te maken voor de European Open in de Lotto Arena te Antwerpen.

Pin It on Pinterest