Peers en Venus winnen dubbelspel van de European Open zonder setverlies

25th oktober 2020

Peers en Venus winnen dubbelspel van de European Open zonder setverlies

John Peers en Michael Venus hebben het dubbelspel op de European Open gewonnen tegen Rohan Bopanna (ATP 37) en Matwe Middelkoop (ATP 50). De setstanden waren 6/3 en 6/4. Opvallend: Peers en Venus verloren geen enkele set op dit tornooi.

Op zondag 25 oktober werd de eerste finale van de European Open gespeeld. De laatste match van het dubbelspel vond plaats op Center Court om 14 uur. Rohan Bopanna(ATP 37) en Matwe Middelkoop (ATP 50) namen het op tegen John Peers (ATP 28) en Michael Venus (ATP 10) Het was uiteindelijk Peers en Venus die in twee sets de net iets minder sterke Bopanna en Middelkoop konden kloppen. In de eerste set van de wedstrijd konden Peers en Venus makkelijk hun opslag spel behouden en daar bovenop ook twee keer door de opslag van Bopanna en Middelkoop gaan om zo de set met 6/3 te winnen. In de tweede set konden beide duo’s lang hun opslagspel behouden maar moest het Indisch-Nederlands duo bij een stand van 4/4 plooien en kwamen zo op 5/4 achterstand. Peers en Venus kregen zo de kans om te serveren voor de match, waar ze glansrijk in slaagden.

Voor het Indisch-Nederlandse duo is het de eerste maal dat ze een finale bereiken in het dubbelspel. Om de finale te behalen op de European Open hebben ze in hun eerdere rondes al wat toppers verslagen. Tegen vierde reekshoofd Murray/Skuspki wonnen ze in hun eerste ronde. Vervolgens knikkerden Bopanna en Middelkoop het Belgische duo en Gillé en Vliegen uit het tornooi. Middelkoop stond vorige week nog in de finale van het ATP-tornooi in St. Petersburg, maar kon de zegen niet veroveren en werd tweede van het tornooi.

John Peers (ATP 28) en Michael Venus (ATP 10) hebben geen enkele set verloren op de European Open. Met een foutloos parcours in Antwerpen steken ze hun derde tornooizege van het seizoen op zak. Momenteel staan ze zesde op de ATP-dubbelranking en proberen zich zo te plaatsen voor de Nitto ATP finals in London.

Pin It on Pinterest