Recap of the semi-finals

25th oktober 2020

Recap of the semi-finals

Ugo Humbert wist zich zaterdagnamiddag als eerste te plaatsen voor de finale van het enkelspel op de European Open. De Fransman versloeg de Engelsman Daniel Evans in drie sets: 6-4, 6-7(7) en 4-6. De 22-jarige Humbert redde maar liefst vier matchpunten. De tweede halve finale tussen De Minaur en Dimitrov werd in een drie setter gewonnen door de jonge Australër, De Minaur. Ook de halve finales van het dubbelspel werden vandaag uitgevochten. Peers en Venus winnen tegen Arends en Andújar. De laatste match van de dag besliste wie het zal opnemen tegen Peers en Venus in de finale van het dubbelspel. Het was uiteindelijk Bopanna en Middelkoop (6/4, 3/6, 8/10) die de Belgen uit het tornooi konden knikkeren.

In de eerste set ging Evans (ATP 35) meteen door de opslag van Humbert in het tweede spel van de match. De Fransman zorgde onmiddellijk voor een rebreak. Evans trok evenwel het laken naar zich toe in de eerste set met 6-4. In de tweede set probeerde Humbert het evenwicht te herstellen. De Fransman kon onmiddellijk een break afdwingen in het tweede spel en uitlopen tot 0/3. Evans knokte zich terug in de set tot 3/3 en dwong een tiebreak af. Humbert wendde vier matchpunten af en won de spannende tiebreak met 7/9. Humbert was gelanceerd en bouwde in de derde set een 0/2 en 2/4 voorsprong uit. Bij 4/5 kon Humbert op eigen opslag de match in zijn definitieve plooi leggen. Dit is de tweede finale dit seizoen voor Humbert. Hij won het tornooi eerder in Auckland. “Ik ben gewoon agressief blijven spelen ondanks de 4 matchpunten. Ik ben enorm trots om hier in de finale te staan.”, aldus Humbert

De tweede halve finale was er een van formaat. In de eerste set konden beide spelers niet altijd hun opslagspel behouden. De eerste set werd bij een stand van 6/6 beslist met een tie-break die uiteindelijk met 7/4 gewonnen werd door De Minaur. De tweede set was even spannend als de eerste. In een beslissende tie-break was het deze keer Dimitrov die op de cruciale momenten de betere speler was en won de tie-break met 7/3. In een alles beslissende derde set wist De Minaur een keer door de opslag van Dimitrov te gaan om zo de finale set te winnen met 6/4 en zich te plaatsen voor zijn eerste finale van het seizoen.“Ik ben heel erg blij. Het was een moeilijke match omdat Dimitrov zo’n goede speler is. Ik ga er nu alles aan doen om goed te herstellen en morgen weer in top vorm op het veld te staan. Ugo is heel het tornooi al erg goed aan het spelen. Ik denk dat ik veel zal moeten lopen morgen.”, aldus De Minaur. Het is de eerste keer dat Humbert en De Minaur het zullen opnemen tegen elkaar.

Bopanna en Middelkoop

In de laatste halve finale van het dubbelspel kon het Belgische duo Sander Gillé en Joran Vliegen  niet winnen tegen Rohan Bopanna en Matwe Middelkoop (6/4, 3/6, 8/10 ). De Nederlander en de Indiër gaan zo door naar de finale in het dubbelspel van de European Open.

Peers en Venus 

Pablo Andújar en Sander Arends speelden de eerste halve finalematch van het dubbelspel op zaterdagvoormiddag. Hun tegenstanders waren de Australiër John Peers en Michael Venus uit Nieuw-Zeeland. Een vlotte tweesetter (6/3, 6/4) in het voordeel van Peers en Venus brengt hen zo in de finale van het dubbelspel van de European Open. 

Pin It on Pinterest