Ugo Humbert wint de European Open

25th oktober 2020

Ugo Humbert wint de European Open

Ugo Humbert (ATP 38), nam het op in de finale van de European Open tegen de Australiër Alex De Minaur (ATP 29). De Fransman wist in twee sets (6/1, 7/6 ), De Minaur te verslaan.

De 22-jarige Humbert kon na een vlotte overwinning tegen Alex De Minaur in de finale zijn tweede ATP-Tour overwinning op zijn naam schrijven. In de eerste set kon Humbert al snel door de opslag van zijn tegenstander gaan en een ruime voorsprong opbouwen. De Australër kon zich niet terug in de eerste set knokken en moest zich gewonnen geven met 1/6. In de tweede set daarentegen, wist de Australiër zijn opslag lange tijd te behouden. Bij een score van 6/6, moest De Minaur de tie-break winnen om de match te kunnen verlengen en nog een kans te maken op de overwinning. Hierin slaagde hij niet en verloor de tie-break met 7/4. Zo is Ugo Humbert de nieuwe winnaar van de European Open 2020.

Humbert won eerder dit seizoen al het ATP tornooi van Auckland. Hij is de vierde Fransman die de finale bereikte op de European Open. Met zijn 21 jaar is hij de jongste Fransman samen met Gasquet om een ATP-tornooi te winnen. “ Ik ben heel blij met deze overwinning. Op de cruciale punten was ik steeds op men best en heb me deze week mentaal super sterk getoond.”

Voor Alex De Minaur,is het de eerste finale van het seizoen. Zijn vorige finale speelde hij in Basel en verloor tegen de Zwitser Roger Federer. Om de finale in de European open te bereiken knikkerde hij al voormalig kampioen van 2016, Richard Gasquet, uit het tornooi. Na de finale vertelde De Minaur, “Ik kreeg wel enkele kansen maar Ugo was echt te sterk vandaag.”

Pin It on Pinterest