Luikenaar Gauthier Onclin wint prekwalificatietornooi European Open!

Antwerpen, 5 september 2021 – De 20-jarige Gauthier Onclin heeft zondagnamiddag het prekwalificatietornooi gewonnen van de European Open, dat plaatsvond in TC Forest Hills in Wommelgem.

De Luikenaar, die gecoacht wordt door Steve Darcis, won van Zizou Bergs in twee sets (6/2 en 6/4) en kwalificeert zich zo rechtstreeks voor de kwalificatietabel van de European Open. Eerder op de dag won Joris De Loore de match om de derde plaats van Arnaud Bovy met 6/3 en 6/4.

Verliezend finalist Bergs (22), één van de sensaties op de European Open in Antwerpen van vorig jaar, blijft een grote kans maken op een rechtstreekse kwalificatie. De hoogste Belg op de ranking na Goffin op 20 september, krijgt ook een wildcard voor de hoofdtabel van de European Open.