ANDY MURRAY EN 7 TOP-20 SPELERS KOMEN NAAR ANTWERPEN!

Antwerpen, 21 september 2021 – Andy Murray neemt deel aan de European Open 2021! De Brit, die in 2019 het tornooi al eens won na een spectaculaire finale tegen Stan Wawrinka in drie sets, staat te popelen om dat kunststukje nog eens over te doen in de Lotto Arena met een Wildcard. Eerder legde de organisatie met Grigor Dimitrov en Jannik Sinner al andere wereldtoppers vast voor de editie van dit jaar. De European Open verwelkomt maar liefst 7 top-20 spelers dit jaar!

Na voormalig nummer drie Grigor Dimitrov (ATP 29) en de Italiaan Jannik Sinner (ATP 14 en winnaar in Melbourne (ATP 250) dit jaar) heeft de organisatie van de European Open in Antwerpen (17-24 oktober) nog een grote naam gestrikt: Sir Andy Murray.

Het palmares van Murray is er eentje om van te duizelen. In 2016 bereikte hij voor het eerst de finale van Roland Garros en daarmee heeft hij in alle grandslamfinales gestaan. Ook won hij dat jaar Wimbledon voor de tweede keer. Murray is ook tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar en voormalig nummer 1 van de wereld.

Nog nooit kende de European Open zo een sterke tornooitabel. Maar liefst 7 top-20 spelers nemen deel aan dit tornooi!

Tornooidirecteur Dick Norman: “Deze editie wordt echt top. We zijn blij dat we opnieuw heel wat grote namen hebben kunnen strikken voor het tornooi. Andy Murray is en blijft een absolute topspeler en publiekslieveling. Hij zette de Lotto Arena in 2019 meermaals in lichterlaaie. Hij is de voormalige nummer één van de wereld, die zijn huid duur verkocht in een vijfsetter tegen Stefanos Tsitsipas op de US Open eind augustus. Hij steekt dus in goede vorm en is erop gebrand om in Antwerpen zijn winst van 2019 nog eens te evenaren.”

Hij zal veel concurrentie hebben om het laken naar zich toe te trekken, want het deelnemersveld is dit jaar nòg een stuk sterker dan alle vorige edities. Zo hebben we maar liefst 7 top-20 spelers en dat is echt uitzonderlijk! Naast Jannick Sinner hebben we ook Felix Auger-Aliassime terug naar Antwerpen kunnen halen. Felix is in topvorm met een halve finale op de US Open en staat momenteel op plaats 11 van de wereld. Ook Diego Schwartzman (ATP 15), Pablo Carreño Busta (ATP 16), Cristian Garin (ATP 17), Roberto Bautista Agut (ATP 18) en Reilly Opelka (ATP 19) komen een gooi doen naar de titel. En dan mogen we Grigor Dimitrov nog niet vergeten. We groeien jaar na jaar en we voelen dat steeds meer spelers van absoluut wereldtopniveau er graag bij willen zijn in Antwerpen. We zijn er opnieuw in geslaagd om een mix van aanstormend talent van eigen bodem en wereldtopspelers naar de Lotto Arena te halen.

Zizou Bergs krijgt wildcard hoofdtabel

Zizou Bergs is de hoogste Belg op de ATP ranking na Goffin en krijgt dus de wildcard voor de hoofdtabel. Het is uitkijken of hij zich opnieuw kan tonen voor eigen publiek.

De Belgische Wildcard voor de prekwalificaties gaat naar Gauthier Onclin die het prekwalificatie-tornooi gewonnen heeft tijdens het Feest van de Jeugd.

Ook ons Belgisch top dubbel duo Sander Gillé en Joran Vliegen is terug van de partij en dat is toch ook iets voor het Belgische publiek om naar uit te kijken. Kortom: toptennis is in de Lotto Arena verzekerd!

Kristoff Puelinckx, ceo Tennium:Als we dit deelnemersveld zien, dan lonen alle geleverde inspanningen van de laatste maanden en zijn we heel blij dat al deze toppers naar Vlaanderen komen. Onze trouwe sponsors hebben hun vertrouwen opnieuw uitgesproken en maken dit mee mogelijk. We hebben met een heel gemotiveerde ploeg maanden keihard gewerkt om net als vorig jaar een veilig tornooi te organiseren. We garanderen dan ook dat we de fans in veilige omstandigheden van toptennis zullen kunnen laten genieten.

We pakken ook dit jaar uit met tal van nieuwigheden om van ons tornooi opnieuw een topexperience te maken die veel meer is dan tennis alleen. De fanzone wordt uitgebreid met tal van activaties en ook de foodtrucks en de DJ zijn terug van de partij. Met EazeGames is er een samenwerking die een nieuw tennisspel ontwikkelde voor de smartphone.”

Ook nieuw is dat we een rolstoeltennis show down België-Nederland organiseren op zaterdag 23 oktober. Dan zullen hopelijk Joachim Gérard en Jef Vandorpe het opnemen tegen het Nederlandse top-duo Tom Egberink en Maikel Scheffers die op de paralympische spelen in Tokyo nog brons haalden.”

“Met de prestaties van Joachim (grandslamwinnaar Australian Open en Wimbledon) is de European Open een ideaal platform om het rolstoeltennis wat meer in de kijker te zetten.”