Sterke deelnemerslijst voor de kwalificaties met bekende gezichten en 5 van de top 8 Next Gen-spelers

30th September 2021

Sterke deelnemerslijst voor de kwalificaties met bekende gezichten en 5 van de top 8 Next Gen-spelers

Antwerpen, 30 september 2021 – De European Open 2021 heeft weer een klassevolle entry list voor de hoofdtabel. Ook de entry list voor de kwalificaties is erg sterk met spelers als Kevin Anderson, Lorenzo Musetti en Botic van de Zandschulp. “Op dit moment komen 5 van de top 8 Next Gen-spelers naar de European Open. Je zal weggeblazen worden door het talent dat we dit jaar op de fans loslaten”, dixit tornooidirecteur Dick Norman.

De Zuid-Afrikaanse speler Kevin Anderson (ATP 69) zal de kwalificaties van de European Open spelen. Anderson speelde in 2017 de finale van de US Open en in 2018 die van Wimbledon. Andere European Open kwalificatiespelers zijn Lorenzo Musetti (ATP 61), Jenson Brooksby (ATP 79) en Brandon Nakashima (ATP 83), die in de running zijn voor de ATP Next Gen Finals in Milaan in de komende novembermaand.

“Samen met Felix Auger-Aliassime (ATP 11) en Jannik Sinner (ATP 14), die in de main draw spelen, ontvangt de European Open 5 van de 8 top Next Gen-spelers die in de main draw of kwalificaties spelen”, onthult tornooidirecteur Dick Norman. “Jan-Lennard Struff (ATP 53) en Peter Gojowczyk (ATP 87) speelden al eerder de European Open en zullen ook nu weer aanwezig zijn in de Lotto Arena. Het is een eer om hen weer te mogen verwelkomen.”

“Eén van de sensaties van de US Open van 2021, de Nederlandse speler Botic van de Zandschulp (ATP 65), zakt ook af naar Antwerpen. We mogen gerust stellen dat de kwalificatieloting vol zal zitten met spectaculair talent en hoogstaande matchen. De European Open Qualies deelnemerslijst is een zeer sterke lijst van de Next Gen spelers -met 5 van de top 8 Next Gens, geplaatst voor de Next Gen Masters- die naar België komen. Bereid u dus voor om weggeblazen te worden door het huidige talent. We zijn er trots op dat we een ideale European Open-mix kunnen voorstellen met meer ervaren toptennissers zoals Murray, Dimitrov, Schwartzman, Carreño Busta en Bautista Agut en deze jonge getalenteerde spelers van topniveau. Dit bewijst dat we weer een stap voorwaarts hebben gezet in onze ontwikkeling.”

Het is mogelijk dat de kwalificatielijst de komende weken voor het tornooi nog verandert.

Pin It on Pinterest