Voormalig kampioen Richard Gasquet krijgt laatste wildcard, 8 Belgen treden aan in Lotto Arena

15th October 2021

Voormalig kampioen Richard Gasquet krijgt laatste wildcard, 8 Belgen treden aan in Lotto Arena

Antwerpen, 15 oktober 2021 – De European Open heeft de laatste wildcard voor de hoofdtabel uitgedeeld. Richard Gasquet (ATP-81), winnaar van de editie 2016, maakt opnieuw zijn opwachting in Antwerpen.

De deelnemerslijst van de European Open evolueert een dag voor de loting volop. Maar liefst acht Belgische spelers komen aan de start in de Lotto Arena: sensatie van vorig jaar Zizou Bergs (ATP-188) speelt in de hoofdtabel en Michaël Geerts (ATP-295) speelt de kwalificaties van het enkeltornooi, Xavier Malisse speelt het dubbelspel met zijn pupil Lloyd Harris. Er zullen ook nog 4 andere spelers dubbelspelen: Joran Vliegen en Sander Gillé komen opnieuw naar de Lotto Arena, evenals Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans. Gauthier Onclin won de pre-kwalificaties en zal deelnemen aan de kwalificaties van de European Open.

De organisatie zag enkele topspelers zoals Felix Auger-Aliassime (ATP-11) en Grigor Dimitrov (ATP-28, halve finale van Indian Wells) op het laatste moment afhaken.

Richard Gasquet, de winnaar van de eerste editie in 2016, is wel weer van de partij in Antwerpen. De Fransman kreeg de laatste wildcard voor de hoofdtafel. Door wat verschuivingen is ook Holger Rune (ATP-124) zeker van een ticket voor de kwalificaties. Zijn vrijgekomen wildcard gaat naar Michaël Geerts.

De Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP-66) speelt in de hoofdtabel van het tornooi.  Het zal geweldig zijn om hem op ons tornooi te verwelkomen. Andere opvallende deelnemers in de hoofdtabel: bekende namen als Francis Tiafoe (ATP-49) en Benoit Paire (ATP-50) zullen mee voor spektakel zorgen in de Lotto Arena.

De Next Gen zullen sterk vertegenwoordigd zijn op de European Open. Spelers als Jannik Sinner (ATP-14), Alex de Miñaur (ATP-27), Lorenzo Musetti (ATP-62), Holger Rune en natuurlijk de Belg Zizou Bergs -het jongste Belgische talent- zullen zeker van de partij zijn.

Pin It on Pinterest