Dick Norman na loting: “Onmiddellijk enkele spectaculaire matchen in eerste ronde”

16th October 2021

Dick Norman na loting: “Onmiddellijk enkele spectaculaire matchen in eerste ronde”

Antwerpen, 16 oktober 2021 – De European Open 2021 start onmiddellijk met enkele topwedstrijden. “Ik kijk ernaar uit om tegen thuisspeler Bergs te spelen”, blikt Harris vooruit op zijn eerste rondepartij.

De zesde editie van de European Open begint op zondag 17 oktober. De eerste ronde zal al direct voor animo zorgen in de Lotto Arena. 46-voudig ATP-titelwinnaar Andy Murray (ATP-121) zal het op dinsdag 19 oktober in de eerste avondmatch (niet voor 18u30) opnemen tegen de 23-jarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-49) op center court. Nog opvallend: Zizou Bergs (ATP-188) neemt het in zijn openingsmatch op tegen Lloyd Harris (ATP-31), de Zuid-Afrikaanse pupil van Xavier Malisse. 

“Het is een uitdaging om onmiddellijk uit te komen tegen Zizou Bergs, iemand uit de streek hier. Ik kijk er naar uit om tegen hem te spelen”, aldus Lloyd Harris in een eerste reactie. “Dit wordt direct een mooi duel”, meent tornooidirecteur Dick Norman. “Maar ik verwacht nog meer spektakel in de eerste ronde, want we hebben toch enkele topspelers kunnen strikken voor deze zesde editie van de European Open.”

Antwerpenaar en man in vorm Michaël Geerts speelt zondag (niet voor 15 uur) een echte thuismatch tegen de nummer 5 op de Next Gen-lijst, niemand minder dan Jenson Brooksby (ATP-79). Gauthier Onclin (ATP-524) bijt zondag om 12 uur de spits af op de European Open, tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-93). Brandon Nakashima (ATP-83) versus Fernando Verdasco (ATP-137) is de andere opvallende affiche die dag. Echt heel veel mooie matchen op de eerste dag kwalificaties, want ook het 18-jarige toptalent, de Deen Holger Rune (ATP-124) treedt zondag aan. Dit tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-100).


De Fransman Richard Gasquet (ATP-81) kijkt maandag Dusan Lajovic (ATP-35) in de ogen in de voorlaatste match van de dag. De Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP-66) speelt aansluitend tegen Alexei Popyrin (ATP-71) in de eerste ronde. Albert Ramos-Viñolas (ATP-48) speelt tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-54). Alex de Miñaur (ATP-27), Reilly Opelka (ATP-20) en Benoit Paire (ATP-50) zullen het in de eerste ronde opnemen tegen een kwalificatiespeler. 

Pin It on Pinterest