XAVIER MALISSE STRANDT IN HALVE FINALE DUBBELSPEL

Antwerpen, 23 oktober 2021 – Xavier Malisse heeft zich aan de zijde van zijn pupil Lloyd Harris niet geplaatst voor de finale van het dubbelspel na een heel sterke tornooiweek.

De tweede halve finale van het dubbelspel stond ook op het programma. Eerder plaatsten Mahut en Martin zich al. Zaterdagavond schaarden de Nederlanders Koolhof en Rojer zich eveneens in die finale. Xavier Malisse slaagde er met Lloyd Harris aan zijn zijde niet nog eens in om te stunten. De Belg kan het tornooi evenwel met opgeheven hoofd verlaten na heel wat indrukwekkende punten de afgelopen week. Tegen het Nederlandse duo werd het 4/6 in een evenwichtige eerste set. Ook de tweede set bleef in evenwicht, maar het was het Nederlandse duo die de wedstrijd in hun voordeel besliste met 2/6.

Eerder op de dag werd er ook een rolstoeltenniswedstrijd afgewerkt tussen Jef Vandorpe/Ruben Spaargaren en Tom Egberink/Maikel Scheffers. Het laatste duo leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar Vandorpe en Spaargaren kwamen terug uit het dal en maakten er alsnog 6-6 van. In tegenstelling tot het begin van de set begon de tiebreak voor Vandorpe en Spaargaren wel uitstekend. Het duo bouwde al snel een voorsprong uit die ze niet meer uit handen gaven. Vandorpe en Spaargaren wonnen de wedstrijd. De Belgische wereldtopper Joachim Gérard kon er helaas niet bijzijn, maar eerder deze week ging tornooidirecteur Dick Norman hem een trofee overhandigen.