JANNIK SINNER DOMINEERDE DE EUROPEAN OPEN 2021

 Antwerpen, 24 oktober 2021 – Italiaan Jannik Sinner nam het op in de finale van de European Open tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Hij wist de 6de editie te winnen in twee set, 6/2 6/2. 

In de finale van het enkelspel stond de Argentijn Diego Schwartzman tegenover de Italiaan Jannik Sinner. De Argentijnse nummer 14 van de wereld stond voor de derde keer in de finale van de European Open. Voor Sinner was het zijn tweede keer dat hij deelnam aan het tornooi. In 2019 kreeg hij al een wildcard en strandde hij in de halve finale. Toen verloor hij tegen Stanislas Wawrinka. 

 De 20-jarige Italiaan schoot sterk uit startblokken en verzilverde meteen een break. Sinner toonde geen medelijden in de eerste set en serveerde uit bij een stand van 5/2. De Italiaan schreef de eerste set op zijn conto met 6/2. Schwartzman moest het in de tweede set over een andere boeg gooien om een kans te maken tegen het uitstekende spel van Sinner. Niets leek de Italiaan te kunnen stoppen. Sinner gaf Schwartzman ook in de tweede set geen kansen. Een vroege break in de tweede set zette Sinner op koers naar de overwinning. Sinner bleef kalm en won de tweede set en zo de match met 6/2 6/2. Jannik Sinner kan zich zo de jongste winnaar in de geschiedenis van de European Open noemen.