Beste top-tien speler ooit voor European Open: Felix Auger-Aliassime!

Antwerpen, 30 augustus 2022 – De European Open verwelkomt beste top-tien speler die het ooit op het tornooi ontving:  Felix Auger-Aliassime (ATP-8). Deze Canadees is de op één na jongste speler in de huidige top 10 van de ATP. Het 22-jarige supertalent heeft één enkelspel- en één dubbelspeltitel op de ATP Tour op zijn palmares.

Op de ATP Tour maakte Auger-Aliassime op 18-jarige leeftijd al zijn top 25-debuut en speelde al meerdere ATP finales. Hij bereikte drie ATP-finales in 2019, nog eens drie in 2020 en twee finales in 2021. Absolute uitschieter dat jaar was de halve finale van de US Open, waarin hij de duimen moest leggen tegen Medvedev in drie sets. In februari 2022 was het raak: Auger-Aliassime won zijn eerste ATP-tornooi, in Rotterdam. Hij stal er de show na overwinningen tegen onder andere Murray, Norrie, Rublev en eerste reekshoofd Tsitsipas.  Auger-Aliassime won dit jaar ook al twee keer van Jannik Sinner, onze vorige winnaar van de European Open.

Tornooidirecteur Dick Norman: “Dat Felix Auger-Aliassime zijn deelname aan de European Open heeft bevestigd, is het bewijs dat wij op

nieuw grote stappen voorwaarts hebben gezet als organisatie. Felix is een absolute topper. De Canadees is op erg korte tijd een fantastische carrière aan het uitbouwen. We zijn dan ook  enorm trots dat we de halve finalist van de US Open 2021 naar Antwerpen kunnen halen, die zich zo nog meer als wereldsportstad op de kaart zet.”

“Felix speelde in Antwerpen al een adembenemende match tegen Zizou Bergs in 2018.  Sindsdien is zijn ranking pijlsnel omhoog gegaan.  Hij is één van die hele uitzonderlijke talenten die al op zeer jonge leeftijd de top tien van de wereld behaalt. Voor een jonge kerel en wereldster valt vooral zijn bescheidenheid, eenvoud, respectvol zijn en maturiteit op.”

Niemand minder dan Toni Nadal, de oom van Rafael Nadal coacht Felix dit jaar.  Ik ben er dan ook van overtuigd dat Felix nog een fantastische carrière voor de boeg heeft en we zullen nog veel van hem horen!”

De European Open is intussen al aan zijn zevende editie toe en we merken dat dit een vaste waarde geworden is op de kalender van velen. De ticketverkoop loopt echt goed en binnenkort kondigen we nog heel wat meer toppers aan.