Twee grandslamwinnaars op European Open 2022!

Antwerpen, 8 september 2022 – De European Open is erin geslaagd om twee grandslamwinnaars te strikken voor de zevende editie van het ATP-tornooi in Antwerpen: Stan Wawrinka en Dominic Thiem! “Nadat we eerder al met Felix Auger-Aliassime een top-acht speler van de wereld hebben aangekondigd, zijn we verheugd dat we daar maar liefst twee grandslamwinnaars aan toe kunnen voegen”, aldus tornooidirecteur Dick Norman. “Samen wonnen ze maar liefst vier grandslamtitels!”

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP-295), de finalist in Antwerpen in 2019 tegen Murray, is terug in de Lotto Arena. Na twee operaties aan de voet en een revalidatie van een jaar maakte Wawrinka zijn comeback in Marbella eind maart van dit jaar. De voormalige nummer drie van de wereld veroverde titels op de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016). “Een van de meest memorabele matchen in de geschiedenis van de  European Open was de superspannende finale in 2019 van Wawrinka tegen Andy Murray”, onderstreept Dick Norman. “Na een blessure timmert Stan Wawrinka aan de weg terug. Wawrinka is een van de weinige tennissers van zijn generatie die zich kon meten met “De Grote Drie”: Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic.”

Een volgende grandslamwinnaar die de European Open verwelkomt is de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-211). “Na twee finales op Roland Garros (2018 en 2019), de finale op de Australian Open (2020) en de eindwinst op de US Open in september 2020 leek Dominic Thiem definitief toegetreden te zijn tot het kransje absolute toptennissers”, licht Dick Norman toe. De Oostenrijker haalde enkele maanden later nog de 1/8e finales op de Australian Open, maar dan hield een polsblessure in Mallorca hem negen maanden weg van het veld. “Fans zijn gewend dat Thiem tegenstanders domineert met zijn fysieke baselinespel, waarin hij meedogenloos aanvalt. In 2022 groeit Thiem terug naar zijn beste niveau. Hij schopte het recent tot de halve finales in Gstaad (Zwitserland) en laat weer geregeld zijn klasseflitsen bewonderen. Vergeet niet dat deze voormalige nummer drie van de wereld nog altijd maar 28 jaar is en al 17 ATP-titels in het enkelspel won”, benadrukt Norman.

“Dit zijn dus twee nieuwe topnamen voor het tornooi, maar ons huiswerk zit er nog niet op. We kijken er naar uit om binnenkort de eerste Belgische namen bekend te kunnen maken voor het tornooi. Ook wat Belgen betreft willen we naar goede gewoonte opnieuw uitpakken met een sterk deelnemersveld.”