Goffin wervelt naar kwartfinale European Open

 David Goffin heeft met heel attractief tennis Diego Schwartzman uit  het European Open-tornooi geknikkerd. De Luikenaar haalde het in twee sets: 7-6(3) en 6-2. Dominic  Thiem timmert verder succesvol aan zijn weg terug na een zege tegen Francisco Cerundolo. Félix  Auger-Aliassime gaat vrij vlot door in twee sets tegen de Fransman Manuel Guinard. Vierde  reekshoofd Karen Khachanov werd uitgeschakeld door Sebastian Korda. In het dubbelspel zit het  tornooi van Xavier Malisse erop. 

Na zijn zege in de eerste ronde tegen Gilles-Arnaud Bailly (ATP-1185) moest Goffin in de tweede ronde  van de European Open aan de bak tegen drievoudig European Open-finalist Diego Schwartzman. De  match stond onmiddellijk bol van de spanning: bij 1-1 versierde Goffin al een break, maar al snel was de rebreak een feit. Het talrijk opgekomen publiek kon het pallet aan knappe slagen heel erg smaken.  Een tiebreak in de eerste set moest de beslissing brengen. Goffin zocht vaak de lijnen met succes op.  Hij haalde het met 7-3 in die tiebreak.  

Goffin redde in het begin van de tweede set twee breakballen. Het publiek was ondertussen al een  paar keer door het dak van de Lotto Arena gegaan en Goffin ging mee op die vibe. Een paar spelletjes  later brak hij door Schwartzmans service. De Belgische nummer 1 liet de drievoudige European Open finalist niet meer in zijn spel komen. Hij maakte het helemaal af met een extra break. De Luikenaar speelt vrijdag (niet voor 19 uur) in de kwartfinale tegen Richard Gasquet (ATP-82), die in 2016 de  European Open op zijn palmares zette. 

Félix Auger-Aliassime (ATP-10) heeft zich donderdag als laatste geplaatst voor de kwartfinales van het  European Open. De Canadees versloeg in de tweede ronde Manuel Guinard (ATP 148) met tweemaal  6-3. De Canadees ging in de eerste set vlot naar 6-3. Hij serveerde sterk en ging in de tweede set twee  keer door de opslag van Guinard. Het werd tweemaal 6-3. De 22-jarige Canadees veroverde vorig  weekend nog de eindzege op het ATP-toernooi in het Italiaanse Firenze en trok die lijn dus door. Auger Aliassime werkt vrijdag de laatste kwartfinale af, tegen de Brit Daniel Evans (ATP-26). 

In de eerste wedstrijd van de dag op Center Court viel al meteen een verrassing te noteren: Khachanov  (ATP-18) is uitgeschakeld. In een spannende eerste set ging Khachanov bij 2-1 door het opslagspel van  Korda, na een minder opslagspel van Korda brak hij op love. De 22-jarige Amerikaan (ATP-36) knokte  terug met een lovebreak door de opslag van Khachanov. Bij een 5-5 stand kon Korda opnieuw een  breakbal verzilveren en de set even later binnenhengelen: 5-7. Khachanov, de halve finalist van de US  Open ‘22, kreeg in het begin van de tweede set een break op achterstand, maar die counterde hij  meteen. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Khachanov leek met een 6-3 voorsprong naar  setwinst te denderen, maar dat was buiten Korda gerekend. Hij werkte de setballen weg en nam over.  Hij won de tiebreak met 9-11. In de kwartfinale wacht vrijdag om 12:30 uur de Japanner Yoshihito  Nishioka (ATP-39).

In de tweede partij van de dag speelden grandslamwinnaar Thiem (ATP-132) en de Argentijn Cerundolo  (ATP-28) tegen elkaar. Thiem startte sterk met een break. Cerundolo antwoordde met mooi tennis in  de rally’s, maar hij kon dat niet omzetten in games. De eerste set eindigde op 6-1. De rollen waren  omgekeerd in de tweede set. Cerundolo kon een 3-0 voorsprong verzilveren met een tweede break.  Hij gaf het niet meer uit handen en haalde de tweede set binnen met 1-6. Een spannende derde set  was in evenwicht. Bij een 3-3 stand kon Cerundolo een break versieren, maar Thiem bleef met fraaie  backhands strooien en breakte terug op love. Thiem trok die lijn door en won net zoals vorige week in  Gijon ook nu van de Argentijn: 7-5. Thiem kijkt vrijdag (niet voor 14 uur) in de kwartfinale het eerste  reekshoofd in de ogen, de Pool Hubert Hurkacz (ATP-11). 

Xavier Malisse kwam aan de zijde van Diego Schwartzman aan de bak voor de laatste match op Center  Court. Het Belgisch/Argentijnse duo speelde bij vlagen geweldig. Malisse pikte het ritme probleemloos  op en zorgde voor enkele magistrale punten. De eerste set verliep evenwichtig en een tiebreak moest  de doorslag geven: de Nederlanders Griekspoor en Van De Zandschulp bouwden snel een 6-0  voorsprong uit. Het werd uiteindelijk 7-6(1). In de tweede set ging het Nederlandse duo bij een 2-1  stand door de opslag van Malisse/Schwartzman. De Nederlanders maakten het af: 7-6(1) en 7-6 (7). 

De Vlaamse overheid slaat via EventFlanders de handen in elkaar met stad Antwerpen om dit  topevenement mogelijk te maken. EventFlanders werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar  is een samenwerking van Toerisme Vlaanderen, het departement Buitenlandse Zaken, het  departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen.