“Speed Demon” versus “The Greek God” in Antwerpen: de Minaur en Tsitsipás strijden tijdens European Open om laatste ticket voor Turijn!

De European Open 2024 heeft zopas weer een grote naam aangekondigd. Met de Australiër Alex de Minaur, een gevestigde naam binnen de wereld van het internationale tennis, voegt de European Open opnieuw een topspeler toe aan de deelnemerslijst. De Australiër, die maandag nummer 9 van de wereld wordt, zal bovendien met die andere wereldtopper Stefanos Tsitsipás (ATP-12) in Antwerpen strijden voor een van de laatste felbegeerde tickets voor de prestigieuze ATP-Finals in Turijn.

Alex de Minaur heeft zich de laatste jaren gevestigd als een vaste waarde binnen het internationale tennis. Met een enorme verbetenheid en imposante snelheid, vandaar de bijnaam ‘Speed Demon’, heeft de 25-jarige Australiër inmiddels al negen titels op zijn palmares staan. Zo maakte hij dit jaar niet alleen indruk door het tornooi in ‘s-Hertogenbosch op zijn naam te schrijven, maar bereikte hij daarnaast ook de kwartfinales van zowel de US Open, Wimbledon als Roland Garros.

Tsitsipás: De Griekse grootmacht

Een belangrijke concurrent voor Alex de Minaur wordt ongetwijfeld Stefanos Tsitsipás, ‘The Greek God’ van het tenniscircuit, die eveneens een gooi zal doen naar de eindzege. Beide favorieten zullen met elkaar moeten afrekenen wanneer ze de titel mee naar huis willen nemen. Bovendien is er nog een extra pigment die deze editie kleur zal geven, want beide spelers maken ook nog kans om deel te nemen aan de ATP-Finals in Turijn.

Spannende strijd om ATP Finals-ticket

Zowel de Minaur als Tsitsipás bevinden zich nog in de race voor deelname aan dit prestigieuze eindtornooi. Enkel de hoogst gerangschikte spelers van de ATP-Ranking mogen deelnemen aan dit evenement en zullen onderling strijden om zich tot beste speler van het jaar te kronen. Met nog maar enkele tornooien te gaan is elk punt cruciaal, wat maakt dat de confrontatie tussen de Minaur en Tsitsipás des te belangrijk wordt. Fans kunnen zich dan ook verheugen op tennis van het hoogste niveau in de Antwerpse Lotto Arena.

European Open: indrukwekkende deelnemerslijst

De European Open belooft zo dus opnieuw een spectaculaire editie te worden. Met spelers uit de top 30 en een rits aan opkomende en lokale talenten kondigt deze editie zich aan als indrukwekkend. Toptienspeler de Minaur draagt op die manier bij aan de prestige van het tornooi en verzekert de fans van een week vol hoogstaand tennis.

Schoonheid. Verbazing. Bewondering. De European Open (13-20 oktober 2024) belooft een tornooi te worden dat uw zintuigen zal prikkelen. Onvergetelijke momenten. Spanning. Voel het gejuich. Voel de spanning. Voel het enthousiasme van het grootste tennistornooi van België.