Praktische informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR DE EUROPEAN OPEN

FAQ EUROPEAN OPEN 2021

ALGEMENE VRAGEN

Het volledige tornooiprogramma vind je HIER. De deuren gaan een half uur voor de eerste wedstrijd open en in het finaleweekend al een uur voor de eerste wedstrijd.

Ja, je kan in 2021 op dezelfde dag naar het tornooi komen. Tele Ticket Service zal nog nieuwe tickets voor dit jaar opsturen.

Ja, met een ticket heb je de hele dag toegang. Je kunt alle wedstrijden bijwonen op Centre court en Court 1.

Voor deze aanpassingen moet je Tele Ticket Service contacteren aangezien zij de ticketing voor de European Open regelen.

Je kan hierover meer informatie vinden in onze sectie Spelers. Zodra een nieuwe speler is bevestigd, zal hij daar verschijnen.

Nee, het is niet toegestaan ​​om eigen eten of drinken mee te nemen.

Het is niet mogelijk om met een camera binnen te komen om foto’s te maken. Flitsfotografie en het gebruik van statieven zijn evenmin toegestaan. U kunt alleen voor persoonlijk gebruik foto’s maken met uw telefoon.

Deze loting zal op 16 oktober plaatsvinden.

COVID SAFE TICKET (CST)

Het Covid Safe Ticket (CST) is hetzelfde als het coronapaspoort dat je nodig hebt om te reizen. Het is identiek aan het Europees Coronacertificaat. Het CST bewijst dat je voldoet aan de voorwaarden om toegang te krijgen tot de European Open. Meer info.

Organisatoren van massa-events met meer dan 5.000 bezoekers zoals de European Open zijn wettelijk verplicht om het Covid Safe Ticket te gebruiken om de veiligheid van elke aanwezige te kunnen waarborgen.

Neen, het Covid Safe Ticket bewijst enkel dat je voldoet aan de voorwaarden om toegang te krijgen tot de European Open. Je dient nog een apart toegangsticket aan te kopen.

Dat klopt, het Covid Safe Ticket is geen effectief ticket of iets wat je terug kan vinden. De vaccinatie-, test- of herstelcertificaten in je CovidSafeBE-app of op de websites van de overheid vormen samen het Covid Safe Ticket.

Ja. Elke aanwezige op de European Open (bezoeker, VIP, leverancier, medewerker, pers, etc.) dient in het bezit te zijn van een CST om toegang te krijgen.

Ben je niet in het bezit van je Covid Safe Ticket, is je gsm plat/stuk etc. dan zal jou de toegang tot de European Open geweigerd worden.

Je kan het Covid Safe Ticket ook downloaden/afprinten. Meer info.

Je kan je identiteit nog steeds bewijzen via je (biometrisch) rijbewijs. Heb je geen van beide bij dan zal de toegang geweigerd worden.

Je zal je Covid Safe Ticket moeten tonen aan de CST-controles bij de ingangen.

Neen. Je moet het Covid Safe Ticket tonen via de CovidSafeBE-app of op papier.

Ja. Iedereen vanaf 12 jaar (geboortejaar 2009 en ouder) dient in het bezit te zijn van het CST. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen CST hebben (ze moeten wel hun leeftijd kunnen aantonen via bv. Kids-ID).

De Covid Safe Ticket-scan aanvaardt alle EU-Covid certificaten

Het Covid Safe Ticket wordt gescand met een speciale app. Indien je in orde bent, zal deze op groen staan. De persoon die jouw CST (of EU-certificaat) scant ziet dus niet of je gevaccineerd bent, getest werd of herstelde. Wel zichtbaar is jouw naam: op die manier kan gecontroleerd worden of het wel degelijk om jouw CST gaat. Hou dus ook steeds een identiteitspapier (identiteitskaart of (biometrisch) rijbewijs) bij de hand.

TESTEN / VACCINATIES

Neen. Het Covid Safe Ticket aanvaardt ook bezoekers met een geldige negatieve PCR-test of een geldige negatieve antigeentest. Meer info.

Neen, de European Open biedt geen mogelijkheid aan om je ter plaatse te laten testen.

Neen, als je nog niet volledig + 15 dagen gevaccineerd bent dien je alsnog een PCR- of snelle antigeentest te laten afnemen en het resultaat daarvan voor te leggen. Iedere burger heeft recht op twee gratis PCR-tests. Die kan je opvragen via www.covidsafe.be

Kinderen > 12 jaar (vanaf geboortejaar 2009) moeten ofwel getest ofwel volledig gevaccineerd zijn. Kinderen < 12 jaar moeten niet getest of gevaccineerd zijn.

Neen. Enkel de snelle antigeentest of een PCR-test is geldig. Controleer bij je dokter, testcentrum of apotheker zeker of het over een juiste test gaat. Het testbewijs is niet geldig, het testresultaat moet in jouw CovidSafeBE app verschijnen. Meer informatie vind je op www.covidsafe.be

MONDMASKERS / SOCIAL DISTANCE

DE LOTTO ARENA

De European Open vindt plaats in de Lotto Arena, de beroemde multisportlocatie in Antwerpen. Hier volgen toeschouwers de actie op de baan van nabij, wat gegarandeerd voor een fantastische sfeer zorgt tijdens de matchen van de European Open.

Naast het Centre Court wordt tijdens het tornooi ook een buitenbaan (Court 1) aangelegd. De toegang tot Court 1 is gratis bij aankoop van een kaartje voor het Centre Court.

Met de tram

Lijn 2,3 en 6

 • 2
  P+R Merksem - Hoboken
 • 3
  P+R Merksem - P+R Melsele
 • 6
  P+R Olympiade - P+R Luchtbal

Lijn 5

 • 5
  P+R Linkeroever - Wijnegem

Lijn 12

 • 12
  Melkmarkt - Sportpaleis

Met de bus

Line 19 and 23

 • 19
  Deurne Zuid - Sportpaleis
 • 23
  Centraal Station - Dam - Noorderplaats

Met de auto

Het adres van de Lotto Arena is Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen.
Voor meer informatie kan je terecht op www.lotto-arena.be
OPGELET: DOOR DE VELE WERKEN IN EN ROND ANTWERPEN RADEN WE AAN OP TIJD TE VERTREKKEN RICHTING LOTTO ARENA.
Parking
Als je naar de European Open komt per wagen, raden wij Parking Vaart aan. Deze parking is op wandelafstand van de arena. Volg de aanwijzingen naar de parking Vaart.
De prijs bedraagt € 5 per parkeerplaats.
Opgelet, de parking bevindt zich in een lage emissie-zone. Voor meer informatie kan je terecht op de website: lez.antwerpen.be

Met de fiets

Er zijn 300 fietsplaatsen beschikbaar naast de Vaartparking in de nabijheid van de Lotto Arena. Meer informatie over mobiliteit rond de Lotto Arena vind je op www.lotto-arena.be/en/mobility

TOEGANG VOOR PERSONEN MET BEPERKTE MOBILITEIT

De Lotto Arena is helemaal aangepast voor gemakkelijke toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit. Een aantal gereserveerde plekken zijn beschikbaar aan het centre court (Courtside plaatsen). Gelieve dit te vermelden wanneer je telefonisch reserveert via +32 (0)70.345.345 (€0.30/min). De dienst is bereikbaar van 9u tot 12.30u en van 13.30u tot 16u van maandag tot vrijdag.

Pin It on Pinterest