Bailly houdt de eer van de Belgen hoog!

Op de eerste dag van de European Open was het vooral uitkijken naar onze landgenoten Michael Geerts (ATP-337), Gilles-Arnaud Bailly (ATP-622) en Emilien Demanet (ATP-650). De drie Belgen proberen via de kwalificaties een plaats te bemachtigen op de hoofdtabel. Daarnaast was ook de Ethias NextGen Day, een inspiratiedag voor beloftevolle jongeren, een schot in de roos!

Het was onze landgenoot Michael Geerts die op Center Court de spits mocht afbijten tegen de Fransman Manuel Guinard (ATP-287). Beide spelers hielden elkaar lang in evenwicht, toch was het de Fransman die met zijn krachtige slagen de eerste set naar zich toe trok. Hij won de tiebreak met 7-4. In de tweede set kregen we eenzelfde spelbeeld, waarbij beide spelers elkaar geen duimbreed toegaven. Toch was het opnieuw Guinard die onze landgenoot in de problemen bracht en de tweede set veroverde. Met deze nederlaag (6-7 en 4-6) zit er voor de 29-jarige Antwerpenaar niets anders op dan de focus te verleggen naar het dubbelspel.

Tweede Belg die vandaag in actie kwam was de jonge Emilien Demanet, die het moest opnemen tegen de als tweede geplaatste Braziliaan Thiago Seyboth Wild (ATP-88). Met zijn jeugdig enthousiasme en precieze slagen wakkerde het 19-jarige talent niet alleen het geloof in zichzelf aan, maar begon ook de Lotto Arena in een stunt te geloven. Met stijl haalde onze landgenoot de eerste set binnen met 7- 5. Alsof de stress van hem afgleed bood de jonge Belg, die met een wildcard aan het tornooi werd toegelaten en debuteerde op het ATP-circuit, stevig weerwerk. Toch was het de Braziliaan Wild die in een beslissende tiebreak en op ervaring de bordjes gelijk wist te hangen. In de derde set deed onze landgenoot nog steeds aardig mee, maar moest hij uiteindelijk het onderspit delven met 5-7, 7-6, 6-4. Een mooie wedstrijd van onze landgenoot, die hiermee zijn visitekaartje afgeeft.

Daarna was het de beurt aan Gilles-Arnaud Bailly (ATP-622) die het opnam tegen de ervaren Pierre- Hugues Hubert (ATP-123). De Fransman, die vier keer in de finale van een ATP-tornooi stond, had het niet onder de markt en moest na een spannende tiebreak de eerste set aan onze Belg laten. In de tweede set stoomde Bailly door en wist hij de overwinning over de streep te trekken. Mooie overwinning van onze landgenoot (7-6, 6-3)!

Ethias NextGen Day 2024 – een ongelofelijk succes!

De European Open blijft verrassen met haar themadagen, en ook dit jaar was de Ethias NextGen Day een schot in de roos! Jonge talenten krijgen de kans om te trainen en rally’s te delen met tennisgrootheden als Richard Gasquet, Raphaël Collignon en Alexander Blockx. Het werd een dag om niet snel te vergeten. Bovendien werd deze training gegeven door experts als Dick Norman en Julien Cassaigne. Als kers op de taart was er in de namiddag een interactieve Q&A-sessie waarin Dick Norman, Julien Cassaigne, Kim Semadeni en Koen Bergs, de vader van Zizou, een uiteenzetting hielden met als thema: ‘Raising a champion: the critical role of parents in tennis.’ De enthousiaste reacties van de jongeren en hun ouders spraken boekdelen: dit was een dag die inspireerde en motiveerde!

Bailly, Collignon en Gasquet in actie op maandag!

De European Open draait maandag op volle toeren, met Gilles-Arnaud Bailly die het in de tweede wedstrijd opneemt tegen de Georgiër Basilashvili (ATP-328). Daarnaast komt ook de hoofdtabel in actie. Zo neemt onze landgenoot Raphaël Collignon (ATP-164) het in de vijfde wedstrijd van de dag op tegen de sterke Hongaar Marton Fucsovics (ATP-87). Later op de dag betreedt ook de legendarische en voormalige tornooiwinnaar Richard Gasquet (ATP-133) de baan. Hij krijgt een pittige uitdaging voor de kiezen in de vorm van de Argentijnse topper Tomás Etcheverry (ATP-37). Deze editie is de laatste keer dat de Fransman zal aantreden in de Lotto Arena dus zorg dat je erbij bent voor deze onvergetelijke tennisdag vol strijd en spektakel!