Spannende Loting voor de European Open 2024: Belgen ontlopen elkaar in eerste ronde

Antwerpen, zaterdag 12 oktober 2024 – Zaterdag werd geloot voor de negende editie van de European Open. “Het belooft een spannend tornooi te worden. Het is moeilijk te voorspellen wie zal doorstoten.”, blikt tornooidirecteur Dick Norman vooruit.

Het was de onschuldige hand van Alexander Blockx die mee mocht bepalen wie uit de trommel kwam. Een aantrekkelijke loting, waarbij de Belgen elkaar in de eerste ronde ontlopen. Uitkijken wordt het ongetwijfeld naar thuisspeler Zizou Bergs (ATP-73), die het op dinsdag 15 oktober 2024 zal opnemen tegen de Argentijn Diaz Acosta Facundo (ATP-59).

Raphael Collignon (ATP-164) zal het op zijn beurt opnemen tegen de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-87), wat voor de Luikenaar meteen een uitdagende wedstrijd zal worden. Alexander Blockx zelf opent het tornooi tegen de Fransman Arthur Rinderknech.(ATP-62) “Er zijn geen makkelijke matchen. Het wordt zaak om elke wedstrijd het beste van mezelf te geven”, vulde Blockx aan.

Daarnaast springt ook de wedstrijd van onze noorderbuur Botic van de Zandschulp (ATP-67) in het oog. Hij neemt het meteen op tegen de Amerikaan en achtste reekshoofd Marcos Giron (ATP-47).

Een warm welkom zal er ongetwijfeld zijn voor de Fransman Richard Gasquet (ATP-133), de ex-winnaar die voor een laatste maal afzakt naar Antwerpen en in de eerste ronde de strijd zal aangaan met de Argentijn én zesde reekshoofd Tomas Martin Etcheverry (ATP-37).

Tornooidirecteur Dick Norman: De loting voor de European Open heeft een boeiend speelveld opgeleverd met meteen een aantal opvallende confrontaties. Natuurlijk zijn onze ogen snel gericht op de Belgen. Het belooft een spannend tornooi te worden waarin het moeilijk is te voorspellen wie uiteindelijk zal doorstoten. Het is wel positief dat de Belgen elkaar in de eerste ronde nog ontlopen; laten we hopen dat ze pas later in het tornooi tegenover elkaar komen te staan.”