De Minaur en Auger-Aliassime maken status waar, Bailly strandt eervol

Heel wat bedrijvigheid en grote namen op dag vier van de European Open. Belgisch talent Gilles-Arnaud Bailly (ATP-869) strandde na een knappe strijd tegen Daniel Altmaier (ATP-84) terwijl eerste reekshoofd Alex De Minaur (ATP-9) zich moeizaam naar de kwartfinale knokte na een driesetter tegen Roberto Carballés Baena (ATP-54). Ook werd er  verrassend genoeg afscheid genomen van de broers Tsitsipás die hun titel in het dubbelspel niet zullen verlengen.

Bailly verlaat strijdend het toneel

Het publiek stroomde massaal toe voor de tweede wedstrijd van de dag en kreeg meteen spektakel voorgeschoteld. Bailly (ATP-869), ooit de beste junior ter wereld en dit tornooi al de scalp van Herbert (ATP-123) en Basilashvili (ATP-318) verovert, begon zonder schroom aan zijn partij tegen de Duitse krachtpatser Daniel Altmaier (ATP-84). Onze jonge Belg liet met een paar knappe punten zien wat hij in huis heeft, maar kon op cruciale momenten de breakpunten niet benutten. Altmaier (ATP-84), uitgerust met een vernietigende opslag en een imposante backhand, sloeg bij 4-4 genadeloos toe en ging door de opslag van Bailly (ATP-869). Het derde setpunt was uiteindelijk de beslissende: 6-4 voor de Duitser.

De tweede set volgde eenzelfde patroon. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, tot de Duitser bij 4-3 opnieuw door de service van onze landgenoot ging. Twee matchballen waren vervolgens voor Altmaier (ATP-84) genoeg om de klus te klaren, en met een veelzeggende ace besliste hij de partij (6-4, 6-3). Bailly (ATP-869), die teleurgesteld het terrein verliet, kan na een moeilijke periode trots zijn op het parcours dat hij in Antwerpen heeft afgelegd.

Eerste reekshoofd De Minaur (ATP-9) plaatst zich moeizaam voor volgende ronde.

Ex-finalist en toptienspeler Alex De Minaur (ATP-9) nam het in de tweede ronde op tegen de Spanjaard Roberto Carballés Baena (ATP-54).  Het was voor de Australiër de eerste wedstrijd sinds hij de kwarfinales behaalde op de US Open, en dat kon het eerste reekshoofd moeilijk verstoppen. Hij verloor de eerste set kansloos met 6-2.

In de tweede set vond De Minaur (ATP-9) zichzelf terug, maakte hij minder fouten en snelde zo vlot naar 6-4 winst. In de derde set was de Australiër helemaal onder stoom en kon hij de overwinning veilig stellen. (2-6, 6-4, 6-2) Moeizame overwinning voor de De Minaur (ATP-9) die het in de kwartfinale zal opnemen tegen de Fransman Hugo Gaston (ATP-77).

Ex-winnaar Félix Auger-Aliassime (ATP-21)

De laatste wedstrijd van de dag werd gespeeld door derde reekshoofd en ex-winnaar Félix Auger-Aliassime (ATP-21). Hij moest om in de kwartfinales te komen voorbij de Hongaar Márton Fucsovics (ATP-93), die recent nog onze landgenoot Raphaël Collignon (ATP-164) uitschakelde.

Luid toegejuichd door het aanwezige publiek kon de Canadees

Dubbeltornooi: Ontgoocheling voor titelverdedigers, Belgen Blockx en Collignon nemen afscheid

Opschudding in het dubbelternooi: titelverdedigers Stéfanos en Petros Tsitsipàs moeten verrassend de competitie verlaten. In een felbevochten duel met het Nederlandse duo Pel (ATP-177)-Haase (ATP-71) konden de broers geen vuist maken en gingen ze de boot in met 6-3, 6-4. De Griekse tragedie was een feit en de broers zullen met zekerheid hun titel niet verlengen.

Na hun eerdere uitschakeling in het enkelspel moeten de Belgen Blockx en Collignon nu ook afscheid nemen in het dubbelspel. Na een spannende wedstrijd, met kansen aan beide kanten, verloren onze landgenoten van Tjechische-Kroatische duo Pavlasek (ATP-42) – Dodig (ATP-28) met 7-6(3) en 6-4.

Kids Day – Voor de jongste tennishelden!

Woensdag was de perfecte dag voor de jaarlijkse Kids Day van de European Open. Georganiseerd door Tennis Vlaanderen stond deze dag volledig in het teken van onze jonge fans. Meer dan 870 kinderen deden mee aan clinics en speelden spelletjes om hun liefde voor tennis te ontdekken. Een onvergetelijke dag!

Donderdag: Tsitsipàs én Bergs in actie

Ook op dag vijf staat er weer heel wat op het menu. Beginnen doen we met het dubbelduo en derde reekshoofd Sander Gillé (ATP-31) en Joran Vliegen (ATP-31). Zij nemen het op tegen de Oostenrijkers Erler (ATP-54) en Miedler (ATP-68). Na de thriller in de vorige ronde zullen de Limburgers deze horde ongetwijfeld wat sneller willen nemen.

Ook de avondwedstrijden beloven spektakel. Eerst komt de Griek Stefanos Tsitsipás (ATP-12) in actie. De halvefinalist van vorig jaar is met zijn stijl en charisma een speler om naar uit te kijken. Hij speelt in de tweede ronde tegen de Braziliaanse revelatie Thiago Seyboth Wild (ATP-80).

De avond wordt afgesloten met publiekslieveling Zizou Bergs (ATP-69). Na de geweldige overwinning in de eerste ronde probeert hij opnieuw te schitteren tegen de Argentijn en vierde reekshoofd Sebastian Baez (ATP-27).