Zizou Bergs stoomt door naar kwartfinale!

Op dag vijf van de European Open hebben we afscheid genomen van Sander Gillé (ATP-31) en Joran Vliegen (ATP-31). Het Limburgse duo moest na een spannende strijd de duimen leggen tegen de Oostenrijkers Erler (ATP-54) en Miedler (ATP-68). Tweede reekshoofd Stéfanos Tsitsipàs (ATP-12)overleefde een zware wedstrijd tegen de Braziliaan Thiago Seyboth Wild (ATP-80) en trok uiteindelijk pas in drie sets aan het langste eind. Publiekslieveling Zizou Bergs (ATP-69) veroverde aan het eind van de avond de scalp van de Argentijn Baez (ATP-27) en plaatst zich zo vlot voor de kwartfinale.

De dag beginnen deden we met het dubbelteam Sander Gillé (ATP-31) en Joran Vliegen (ATP-31). De Limburgers namen het in de kwartfinale op tegen de Oostenrijkers Erler (ATP-54) en Miedler (ATP-68). Na de thriller in de vorige ronde werd al snel duidelijk dat ook dit geen evidente opdracht was. Zo hielden Erler (ATP-54) en Miedler (ATP-68) in de eerste set goed stand en moest een tiebreak uiteindelijk de beslissing brengen. Ondanks vier setpunten voor de Belgen, ging deze uiteindelijk naar de Oostenrijkers: 7-6 (8).

De tweede set bracht voor onze Belgen helaas niet veel beterschap. Na een vroege break liepen de Oostenrijkers al snel uit tot 4-1, waarna de grote Erler (ATP-54)  met een aantal krachtige opslagen de stand op 5-3 bracht. De derde matchbal was de goede en zorgde voor de uitschakeling van onze Belgen. (7-6, 6-3) Net als de gebroeders Tsitsipàs moet opnieuw een favoriet voor de eindzege het dubbeltornooi verlaten.

Tsitsipás moeizaam naar volgende ronde

Trekpleister en tweede reekshoofd Stefanos Tsitsipás (ATP-12) kwam vandaag voor een eerste maal in actie. De halvefinalist van vorig jaar nam het vanavond op tegen de revelatie Thiago Seyboth Wild (ATP-80). De 24-jarige Braziliaan, die vanuit de kwalificaties imponeerde, kon aanvankelijk het tempo van de Griek goed volgen. Na een aftastend begin moest uiteindelijk een tiebreak het verschil brengen. Daarin nam Tsitsipàs (ATP-12) snel afstand, maar moest hij wachten tot de vierde setbal om het uiteindelijk af te maken. (7-6 (5))

Wild maakte het de Griek ook in de tweede set moeilijk, speelde een bal magistraal door de benen, en haalde zelfs verrassend set 2 binnen (6-4). In een gelijkopgaande derde set trok Tsitsipàs, die bij 5-5 drie breakpunten moest wegwerken, toch nog de overwinning over de streep. De opluchting was groot.

Publiekslieveling Bergs bereikt kwartfinale

De avond werd afgesloten met landgenoot Zizou Bergs (ATP-69). Na de geweldige overwinning in de eerste ronde probeerde hij opnieuw te schitteren tegen de Argentijn Sebastian Baez (ATP-27). De Lotto Arena had er zin in en daverde bij de intrede van de jonge Belg.

De aanmoedigingen van het thuispubliek vielen niet in dovemansoren. De Peltenaar maakte weinig fouten, bewoog soepel over de baan en knalde uiteindelijk vlot naar setwinst. De gebalde vuist van Bergs (ATP-69) sprak boekdelen. (6-3).

De Argentijn, vierde reekshoofd in Antwerpen, kon geen vuist maken en onderging ook in de tweede set de wet van de sterkste. Vol overgave en met de sfeer van de grote dagen bezegelde onze landgenoot het lot van Baez (6-4).

Kom allemaal en moedig Zizou Bergs aan tijdens de European Open! Jouw steun kan het verschil maken voor onze Belgische topper. Samen zorgen we voor een geweldige sfeer en maken we er een onvergetelijke dag van. Mis het niet en laat je stem horen voor Zizou!

Kwartfinales op vrijdag

De kwartfinales worden aangevat op vrijdag. In de eerste wedstrijd neemt ex-winnaar Félix Auger-Aliassime (ATP-21) het daarin op tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-60), voormalig nummer 9 van de wereld. 

Daarna bekampt eerste reekshoofd Alex De Minaur (ATP-9) in zijn kwartfinale de Fransman Hugo Gaston (ATP-77). De Australiër De Minaur (ATP-9), die in 2022 nog van Gaston verloor op Roland Garros, zal na een moeizaam begin in de vorige ronde ongetwijfeld op zijn hoede zijn. 

In de twee avondwedstrijden neemt tweede reekshoofd Stéfanos Tsitsipàs (ATP-12) het op tegen vijfde reekshoofd Jiri Lehecka (ATP-33). In de onderlinge confrontaties staat het 2-1 voor de Griek, maar de laatste keer was het wel de Tjech die aan het langste eind trok. Lehecka (ATP-33) maakte vandaag makkelijk komaf met de Duitser Daniel Altmaier (ATP-84) in twee sets. (6-4, 6-3)

Afsluiten doen we met Zizou Bergs (ATP-69). Kan onze landgenoot het schoppen tot de halve finale? Dan zal hij voorbij het achtste reekshoofd Marcos Giron (ATP-47) moeten. Beide heren kwamen nog nooit tegen elkaar uit en Giron (ATP-47) zal thuisspeler Bergs (ATP-69) ongetwijfeld een hak willen zetten. De Amerikaan haalde het vandaag in twee tiebreaks van de Fransman Arthur Rinderknech (ATP-62).