Spanning troef op Super Tuesday

16th oktober 2018

Spanning troef op Super Tuesday

De tweede dag van de European Open zit erop. Super Tuesday beloofde voor vuurwerk te zorgen in de Lotto Arena en jawel, het publiek kreeg vandaag meer dan waar voor z’n geld.

Ruben Bemelmans (ATP-110), vorig jaar nog halvefinalist, bleek niet opgewassen tegen een uitstekend spelende Gaël Monfils (ATP-38): 6-0 en 6-3 was het harde verdict. Het Belgische dubbelduo Sander Gillé (ATP D-87) en Joran Vliegen (ATP D-95) verloor, hevig aangemoedigd door hun talrijk opgekomen fans, op haar beurt nipt de strijd tegen de goed geoliede Spaanse tandem Feliciano Lopez (ATP D-29) en Jaume Munar (ATP D-257).

Tussen beide partijen door wist ook titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) zich te plaatsen voor de tweede ronde. De Argentijn Guido Pella (ATP-65) maakte het hem knap lastig, maar na een ware titanenstrijd was het alsnog de Fransman die met 7-5, 5-7 en 7-6 (5) aan het langste eind trok. Tsonga, dolgelukkig met zijn eerste overwinning na maanden van blessureleed, mag zich nu opmaken voor een duel met zijn landgenoot Monfils.

In het enkelspel stootten vandaag ook Jan-Lennard Struff (ATP-58), Ilya Ivashka (ATP-97), Albert Ramos-Vinolas (ATP-64) en Gilles Simon (ATP-32) door.

School Day

Dat de Lotto Arena de hele dag door behoorlijk volliep, had wellicht ook te maken met het feit dat er, naast een aantrekkelijk wedstrijdprogramma, ook een School Day werd georganiseerd. Verschillende Antwerpse scholen kwamen de eerste wedstrijd van de dag op centre court volgen. Voor een vijftiental leerlingen werd het echter een extra unieke beleving: zij waren geselecteerd voor een rondleiding achter de schermen én om als journalist voor een dag tijdens een heuse Kids Press Conference hun vragen af te vuren op niemand minder dan Richard Gasquet (ATP-28).

Van vragen als “Wat is je geheime wapen?” had de sympathieke 32-jarige Fransman niet meteen terug, maar hij wist de jonge journalisten toch te charmeren met enkele onthullingen. Zo kwamen de jonge reporters te weten dat een toptennisser als Gasquet toch al snel meer dan vijftig rackets per jaar verslijt, en dat pasta – een tweetal uur voor de wedstrijd – de beste garantie is tegen een hongerdipje.

Star Wednesday

Morgen is het Star Wednesday op de European Open. O.a. het Belgische Davis Cup dubbelduo Bemelmans (ATP D-377) en Joris De Loore (ATP D-283) komt in actie, maar ook klasbakken Gasquet en Milos Raonic (ATP-20) betreden het terrein. Het belooft m.a.w. opnieuw een goedgevulde dag vol toptennis te worden.

Wil jij er live bij zijn? Dat kan als je hier klikt!

Pin It on Pinterest