Kyle Edmund wint derde editie

21st oktober 2018

Kyle Edmund wint derde editie

De derde editie van de European Open kende vandaag een fantastische apotheose. Het publiek zat op het puntje van z’n stoel tijdens een razend spannende finale tussen Kyle Edmund en Gaël Monfils. Beide spelers verdienden de overwinning, maar het was Edmund die uiteindelijk met 3-6, 7-6 en 7-6 aan het langste eind trok.

Voor de 23-jarige Edmund is de European Open de eerste titel in zijn carrière. “Ik was een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd”, liet de Brit in een emotionele speech optekenen na de wedstrijd. “Je weet wat er op het spel staat als je een finale op dit niveau speelt. Deze eerste titel is er één die mij zal bijblijven voor de rest van mijn leven. Je werkt er zo hard voor en nu ik dit doel bereikt heb, word ik toch een beetje emotioneel.”

Monfils slaagde er dus niet in om als derde Fransman, na Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga, de titel te pakken in Antwerpen. Toch was er eerder op de dag wel Frans succes in het dubbelspel. Nicolas Mahut en Edouard Roger-Vasselin versloegen het Brazialiaans/Mexicaanse duo Marelo Demoliner en Santiago Gonzalez. Voor de tandem uit Frankrijk is het de tweede titel in slechts enkele weken tijd. In september schreven zij het toernooi van Metz al op hun naam.

Pin It on Pinterest