Recap Dag 2

 De laatste kwalificatie matchen werden vandaag afgerond in de Lotto Arena en de hoofdtabel werd geopend. Verder stuntte enkele spelers aan het Havenhuis en vonden er enkele ontmoetingen plaats in de Fan Zone. 

 Eerste hoofdtabel wedstrijden 

De wedstrijden van de dag dan: de eerste overwinning van de dag was voor Brandon Nakashima. De Amerikaan won met een overtuigende score (6/2 6/4) van Pierre-Hugues Herbert. Nakashima is niet de enige Amerikaan die succes kende vandaag, want na hem was het aan Jenson Brooksby, de nummer vijf van de Next Gen-ranking. Ook hij wist de overwinning naar zich toe te trekken en versloeg Norbert Gombos in twee sets (6/4 en 6/2). 

De Fransman Arthur Rinderknech – die de derde grootste sprong maakte in de ATP-top 100 in 2020, van plaats 178 tot plaats 65- liet enkele knappe punten optekenen in zijn match tegen de Argentijn Federico Delbonis. De eerste set eindigde op 4/6 in het voordeel van de Fransman. Ook in de tweede set moest Delbonis zijn meerdere erkennen: het werd ook nu 4/6 voor de 26-jarige Fransman. 

Een andere Fransman speelde aansluitend op Center Court: Richard Gasquet keek de Serviër Dusan Lajovic in de ogen. Gasquet klom 2/1 op voorsprong, maar Lajovic zorgde meteen voor een rebreak. Het was het begin van een erg spannende eerste set. Een tiebreak bracht de beslissing: Gasquet kon een 0/4 achterstand nog ombuigen tot 3/4, maar het was uiteindelijk Lajovic die de eerste set binnenhaalde met 3/7 in de tiebreak. In de tweede set ging Lajovic al in het eerste game door de service van de ex-winnaar van de European Open. Hij diepte deze vroege voorsprong verder uit tot 1/6 setwinst. 

Media stunt 

Maandag was Media Day van de European Open. Enkele spelers namen het op tegen elkaar in de Dick Norman Challenge om het tornooi ludiek op gang te slaan aan het Havenhuis. Zizou Bergs, Frances Tiafoe en Jannik Sinner verzamelden aan het water om zo balletjes te slaan naar Dick Norman, die in een boot stond. 

Ook nam Andy Murray uitgebreid de tijd om de pers te woord te staan. In de persconferentie had hij het over het Belgische voetbalelftal, de stad Antwerpen en leerde hij enkele Nederlandse zinnen. 

Fan Zone 

Vandaag vond ook de eerste scholendag plaats. Verschillende klassen bezochten in de namiddag de Lotto Arena om enkele matchen te bekijken. Achteraf mochten de schoolkinderen samenkomen aan het padelterrein om vragen te stellen aan Xavier Malisse. 

Vandaag nestelde Alex de Minaur zich in de Fan Zone voor een signeersessie. De Australiër nam ook even de tijd om op de foto te gaan met de talrijk opgekomen schoolkinderen.