RECAP VAN DAG 4

 Xavier Malisse heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de European Open. Samen met Lloyd Harris won hij zijn eerste dubbelwedstrijd na enkele mooie klasseflitsen. Het duo speelt donderdagnamiddag (niet voor 16u30) opnieuw. Vliegen en Gillé gingen verrassend onderuit in het dubbelspel, Sinner stoomt door. 

 Malisse en Harris stonden in de eerste ronde tegenover Romain Arneodo en Matt Reid. In een tot het laatste zitje gevulde Court 1 maakte onze landgenoot indruk met enkele mooie punten. Malisse liet knap tennis zien, Harris haalde zijn opslagkanon boven en samen wonnen ze de eerste set met 6/4. Harris sloot die af met twee aces na elkaar. In de tweede set gaven beide duo’s elkaar nog minder ruimte. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trokken Malisse en Harris met 7/6 (4) weer aan het langste eind. En alweer liet het Belgisch/Zuid-Afrikaans duo heel mooi samenspel optekenen. Donderdag (niet voor 16u30) staan ze opnieuw samen op het veld, op Center Court. 

Gillé en Vliegen openden op Centre Court tegen de Argentijn Federico Delbonis en de Spanjaard David Vega Hernandez. In de eerste set hield het viertal elkaar in evenwicht. Het Belgische duo kon in het laatste spelletje doorduwen en ze haalden de eerste set met 7/5 binnen. 

Ook de tweede set verliep gelijkopgaand. In het negende spelletje werden de Belgen gebroken en Delbonis en Vega Hernandez mochten serveren voor de set. Het eerste setpunt was meteen het goeie: 4/6. Een spannende matchtiebreak moest over winst en verlies beslissen. Vliegen kreeg een eerste matchpunt bij 9/7, maar sloeg een dubbele fout. Het Argentijns/Spaanse duo redde knap het tweede matchpunt en maakte daarna de klus af met 9/11. 

Dusan Lajovic, die eerder dit tornooi al voormalig kampioen Richard Gasquet uit deze editie knikkerde, speelde tegen Arthur Rinderknech. Rinderknech bleek te sterk voor Lajovic. Hij won met een score van 6/3 4/6 6/2. 

De voorlaatste match op Center Court was een strijd tussen twee jonge Italianen. Eerste reekshoofd Jannik Sinner speelde tegen zijn landgenoot Lorenzo Musetti. Sinner won de eerste set met 7/5. Het eerste reekshoofd toonde ook in de tweede set zijn kwaliteiten en haalde de tweede set binnen in deze Italiaanse clash. Sinner won met 7/5 en 6/2.