Drie sets troef in kwartfinales European Open

18th oktober 2019

Drie sets troef in kwartfinales European Open

Vandaag stonden de kwartfinales op het programma op de European Open. Enkele driesetters lieten het spanningsniveau meteen hoog oplopen.

Het publiek werd alweer getrakteerd op fantastisch tennis. Wildcard-revelatie Jannik Sinner blijft verrassen en knikkerde het Amerikaanse toptalent Frances Tiafoe in drie sets uit het toernooi: 6-4, 3-6 en 6-3.

Dat het stilaan om de knikkers gaat, beseft ook Stan Wawrinka. De Zwitser zette Gilles Simon pas na een ware slijtageslag van liefst 2 uur en 14 minuten opzij, maar wilde het na afloop niet hebben over zijn titelkansen. “Er moeten nog altijd twee wedstrijden gespeeld worden”, liet Stan The Man optekenen. “Vandaag was het niet makkelijk, maar ik ben erg tevreden over mijn niveau en mentale weerbaarheid.”Ook Andy Murray door in drie

Andy Murray besloot zijn collega’s te volgen en had op zijn beurt drie sets nodig tegen Marius Copil: 6-3, 6-7 (7) en 6-4. “Ik hoopte het af te maken in twee sets. Dat is helaas niet gelukt, maar uiteindelijk ben ik natuurlijk wel blij dat ik alsnog heb gewonnen”, vertelde Murray op zijn persconferentie. “Ik heb nu drie dagen op rij gespeeld, zoiets is lang geleden voor mij. Ik voel dat het de juiste richting uitgaat met mijn lichaam en ben tevreden met mijn twee laatste wedstrijden.”

Morgen staan de halve finales op het programma. In het dubbelspel wordt daarbij vol verwachting uitgekeken naar de Belgische toppers Sander Gillé en Joran Vliegen.

Bekende gezichten zakken af naar de Lotto Arena én European Open Party

Na afloop van de wedstrijden was iedereen op vertoon van zijn of haar ticket (geldig voor de wedstrijden van vandaag) welkom op trainingsvelden voor onze traditionele European Open Party. Net als vorig jaar onderging het tennis court hiervoor een ware metamorfose tot hippe dansvloer.

Onder de gasten ook heel wat bekende gezichten als Guga Baül, vrouwlief Tine Embrechts, Xavier Malisse en superster Niels Destadsbader. “Ik was vorig jaar ook van de partij en vind het fantastisch hoe het toernooi geëvolueerd is”, liet de zanger weten. “Qua organisatie voor het publiek en de spelers verloopt alles top. Ik heb vandaag ook fantastisch tennis gezien en heb me rot geamuseerd op de dansvloer.”

Ook Malisse was graag van de partij. “Het deelnemersveld van de European Open is top dit jaar, ik vind het erg tof dat er in België zo’n knap toernooi wordt georganiseerd en ben blij dat ik er bij kon zijn vandaag.”

Pin It on Pinterest