DE WEG NAAR DE HALVE FINALES

 Antwerpen, 22 oktober 2021 – Vrijdag werden de kwartfinales afgewerkt van de European Open. Lloyd Harris, Jannik Sinner en Diego Schwartzman dwongen hun plaats af voor de halve finales. Jenson Brooksby en Alejandro Davidovich Fokina maken op dit moment nog uit wie het laatste halve finaleticket op zak mag steken. 

 Het startschot van dag zes werd gegeven door Mahut/Martin en Molchanov/Nedovyesov. In de eerste halve finale van het dubbelspel kon het Franse duo Mahut/Martin, die eerder dit tornooi al landgenoten Gillé en Vliegen uit het tornooi knikkerden, zich als eerste plaatsen voor de finale van het dubbelspel. Ze wonnen met 7/6 en 6/2. 

De tweede wedstrijd was een strijd tussen de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris en de Hongaar Marton Fucsovics. Lloyd Harris lijkt niet te stoppen dit tornooi, zowel in het dubbelspel als het enkelspel. De eerste set kon Harris twee keer door de opslag van Fucsovics gaan en de set met een score van 6/2 binnenhalen. Fucsovics krikte zijn niveau op in de tweede set en kon lang gelijke tred houden met Harris. De Hongaar moest echter zijn opslagspel op het einde van de tweede set inleveren. Harris serveerde uit en won de match met 6/2 en 7/5. 

 In de tweede kwartfinale van de European Open was het de beurt aan eerste reekshoofd Sinner tegen de Franse verrassing Rinderknech. Sinner en Rinderknech ontmoetten elkaar al eerder dit seizoen op het tennisveld in Lyon. Rinderknech wist de beter geklasseerde Sinner toen te kloppen. Sinner schoot vlot uit de startblokken en stond al snel 4-1 voor in de eerste set. Rinderknech vocht terug maar het bleek tevergeefs. Sinner pakte de eerste set met 6/4. De jonge Italiaan verloor zijn momentum niet en brak al vroeg in de tweede set. Met nog een break op het einde van de tweede set was het game over voor Rinderknech. Sinner won met 6/4 en 6/2 en plaatst zich zo voor de halve finale. 

De overwinning tegen Andy Murray bleek geen toeval. Dat bewees de Argentijn Diego Schwartzman, door de maat te nemen van Nakashima. In de eerste acht games werd Nakashima onder druk gezet, maar de Amerikaan hield wel stand. Na de eerste break laat in de set, was de trein helemaal vertrokken. Schwartzman serveerde met een blanco game de eerste set uit. In de tweede set nam hij meteen een voorsprong. Nakashima sprokkelde nog slechts enkele spelletjes. De Argentijn plaatste zich zo met 6/4 en 6/2 als voorlaatste voor de halve finales. 

Jenson Brooksby en Alejandro Davidovich Fokina sloten het Center Court af. Brooksby die zijn vijfde match van het tornooi speelde, blijft verbazen. Spanjaard Fokina bleef lang een waardige tegenstander voor Brooksby maar moest op het einde van set 1 toch zijn opslagspel inleveren. Brooksby won de eerste set met 7/5. Het niveau van Brooksby bleef te hoog in de tweede set voor Fokina. Fokina verloor set twee en de match met 7/5 6/0.