DE FINALE IS GEKEND

Antwerpen, 23 oktober 2021 – Jannik Sinner-Diego Schwartzman is de finale op de European Open 2021. Lloyd Harris kon Sinner op geen enkel moment aan het wankelen brengen. Kwalificatiespeler Jenson Brooksby verkocht opnieuw zijn huid duur, maar kon Schwartzman niet uit zijn derde finale in Antwerpen houden.

Eerste reekshoofd in het enkelspel Jannik Sinner speelde de eerste halve finale van de dag tegen Lloyd Harris. De jonge Italiaan bleek al snel zijn favorietenrol te vervullen. Hij ging in de eerste set maar liefst twee keer door de opslag van de Zuid-Afrikaan. Hij serveerde de tweede set uit bij een stand van 5-2 en won set één met 6-2. Het was duidelijk dat Harris uit een ander vaatje moest tappen om Sinner aan het wankelen te krijgen. Harris kon ook in de tweede set geen antwoord verzinnen op het spel van Sinner en moest meteen zijn opslagspel inboeten. Voor de 24-jarige Zuid-Afrikaan zat er niets anders op dan zijn meerdere te erkennen, ondanks enkele knappe punten. Harris verloor de match met tweemaal 6/2 in iets minder dan anderhalf uur. De 20-jarige Sinner stoot zo door naar zijn eerste finale op de European Open. “Ik ben erg blij om hier in de finale te staan, het is leuk om voor zo’n volle zaal te spelen. Twee jaar geleden speelde ik hier mijn eerste halve finale op de ATP-tour, deze court ligt me. Ik ben erg tevreden met mijn niveau dat ik haal deze week.”

Qualifier Jenson Brooksby speelde tegen nummer 14 op de wereldranglijst Diego Schwartzman. In de eerste set was het de Argentijn Schwartzman die de bovenhand had. Hij sloeg er snel in een break te verzilveren. Brooksby gaf zich niet gewonnen en kon de stand terug in evenwicht brengen tot 4-4. Schwartzman voerde druk op en kon nogmaals door de opslag van Brooksby gaan. De eerste set ging met een score van 6-4 naar Schwartzman. De Argentijn leek niet te stoppen en kon al snel een 3-0 voorsprong uitbouwen. Met een dubbele break op zak kon het bijna niet meer mislopen voor Schwartzman. De Argentijn haalde zijn voet niet van het gaspedaal en won de tweede set en de match met 6/4 6/0.